Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Rendhagyó tanévnyitó – elmaradt tanévzáróval egybekötve

Augusztus 28-án rendhagyó tanévnyitó ünnepséggel kezdődött Zuglóban a 2020-2021-es tanítási időszak. A koronavírus járvány átírta a második félévet és csak remélni lehet, hogy nem fogja az újabb tanévet is.

Rendhagyó volt az ünnepség, mert az egészségügyi előírások betartása miatt minden résztvevő arcmaszkot viselt, de rendhagyó volt abból a szempontból is, hogy ezúttal nemcsak a tanév kezdetét ünnepelhették a résztvevők, hanem jelképesen az előző tanévet is zárniuk kellett.

– A járvány alaposan felforgatta az életünket – mondta Horváth Csaba polgármester ünnepi beszédében -, s ez a helyzet az elismerések átadását is befolyásolta. Nyár elején ugyanis elmaradt a Pedagógus napi elismerések átadása, amit most szeretnénk pótolni.

A kerület vezetője egyben háláját fejezte ki valamennyi zuglói pedagógusnak, diáknak és a szüleiknek amiatt, hogy az elmúlt tanév zökkenőmentesen zárult.

– A tavaszi időszak mindenki számára embert próbáló volt, és ez igaz az előttünk álló tanévre is. Megtapasztalhattuk, hogy mennyire egymásra vagyunk utalva. Ez az egymásra való utaltság vár ránk idén is, amikor az is ki fog derülni, hogy a digitális eszközök bevonása milyen hatással van az oktatásra. A feladat egyszerű, próbáljuk minél hatékonyabbá tenni az előttünk álló tanévet. Ehhez pedig mindenkinek boldog, egészségesebb, új tanévet kívánok!

Fotó: Balogh Róbert

A 2020-2021-es tanév csak szeptember 1-én veszi kezdetét, ezért az augusztus 28-i ünnepség leginkább az ünneplésről szólt. A Madách Musical Tánciskola növendékeinek műsorát követően Horváth Csaba polgármester, Tóth Csaba országgyűlési képviselő, Szabó Rebeka, Rózsa András, Horváth Zsolt és Hajdu Flórián alpolgármesterek, valamint Hevér László György, a Népjóléti Bizottság elnöke az alábbi elismeréseket adták át:

Rózsa Magdolna a Zuglói Esélyegyenlőségi Díjban részesült.

A Bölcsődék Napja alkalmából Benedek Edith, Kamilliné Dobor Andrea, Nagy Józsefné és Pusztai Józsefné a Gondozási Munkáért díjat, Huszár Béláné, Panykó Sándorné, Püspöki János Péterné pedig a Zugló Lakosságának Szolgálatáért díjat vehette át.

Zugló legmagasabb rangú oktatási kitüntetését, a Zirzen Janka-díjat az előző tanévben Babarczy Andrea, a Zuglói Kincskereső Óvoda intézményvezetője kapta.

Zugló Közoktatásáért díjban részesült Görög Anikó, Nyeste Gabriella, Losonczi Julianna, Szima-Mármarosi Lilla Ágnes és Matényi Erika.

Zuglói Gyermekekért Díjjal jutalmazták Falusi Csillát, Harsányiné Sára Csilla Andreát, Kovács Anitát, Gremspergerné Laskai Juditot, Takács Zoltánt, Sárdiné Eszéki Editet és Dr. Szörényiné Lanszki Mártát.

Kiemelkedő szakmai tevékenységükért a Fiatal Pedagógusok Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült Felszeghy-Tóth Annamária, Kovács Péter és Tóth Evelin.

Geday Gábor, Kónya Margit, Fűrész Zoltánné, Lőrincz Mária és Szántai Ildikó a Zugló Önkormányzata Dicsérő Oklevele kitüntetésben részesültek.

A Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft két munkatársa, Garay Klára és Harrach Péter egyaránt Zugló Közművelődéséért Díjat kapott.

Fotó: Balogh Róbert

Zugló lakossága érdekében 25 évet meghaladó munkájuk elismeréséül Zugló Lakosságának Szolgálatáért Díjat vehetett át Szerémy Györgyné, Fürst József Lehelné, Csintalan Angelóné, Halmai Katalin, Fejesné Molnár Katalin, Viczián Ferencné, Torma Anna, Kazinczy Erika, Vékei Erzsébet, Dr. Kissné Stekler Éva, Zsarkóné Visnyovszky Gabriella, Schneider Ildikó, Bárányné Hajnal Anna Mária, Cselei Márta Ildikó és Horváth Márta Erzsébet.

50 éves diplomájáért Arany Oklevél Elismerésben részesült Guzsváry Csaba, a 65 éve végzett Süle Magdolna tanító és Egyed Károlyné Szabó Margit Klára óvónő pedig egyaránt Vas Oklevelet kapott. A három kerületi doyent a rendezvény közönsége is vastapssal jutalmazta.

Legvégére a zuglói tanévnyitó ünnepségek díjainak átadása maradt. Az Év Pedagógusa elismerést Szita Nándorné, Lakócainé Bendes Lilian és Hammer Judit vehették át.

Komoly Sámuel István, Szabó Márk Illés, Mikula Lajos, Koleszár Emma és Faddi Csongor pedig kiemelkedő teljesítményükkel az Év Diákjai lettek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb