Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Sportudvart kapott a sportiskola

Két új sportudvart avattak fel a Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola és Középiskolában május utolsó péntekjén, a hagyományos Csanádi-napon.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság összesen negyven millió forintos támogatásából épült létesítményeket dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és dr. Bartha Csaba sportigazgató-helyettes adták át a diákoknak május 27-én. Ezen a napon tartották az Őrnagy utcai iskola legfontosabb rendezvényét, a Csanádi-napot is, ahol az intézmény éltanulóit és legjobb sportolóit díjazzák. Az iskola ugyanis megalakulásától fogva arra törekszik, hogy magas szintű képzést biztosítson a sportoló fiataloknak.

Fotó: Riersch Tamás

A legfontosabb elismerést, az iskola névadójáról, Csanádi Árpádról elnevezett díjat idén Megyasszai Lilla kapta. Az iskola alapítójáról és első igazgatójáról, Schlegel Oszkárról elnevezett elismerést Okos Ákos és Boldizsár Valter vehette át. Az Elek Ilonáról elnevezett díjjal Al-Salty Dáliát jutalmazták, míg a legjobb labdarúgónak járó Deák Ferenc-díjat az MTK-s Gősi Natália, a legjobb kézilabdásnak járó Cséfay Sándor-díjat a Vasasos Jávorszky Lilla, a legjobb birkózónak járó Kozma István-díjat a BVSC-s Takács István, a legjobb atlétának járó Zsivótzky Gyula-díjat pedig a honvédos Reizinger Fanni Dóra érdemelte ki. A nevelőtestület és a Csanádiért Közhasznú Alapítvány az alsósok legjobbját, Aranyics Viktóriát Palánta-díjjal jutalmazta. A nevelőtestület titkos szavazása alapján az iskola dolgozói közül Takácsné Matusek Éva titkárnő is Csanádi-díjat kapott.

A rendezvény résztvevői emellett minden évben megkoszorúzzák az iskolában található Csanádi Árpád-, Deák Ferenc- és Schlegel Oszkár-domborművet. Az idei rendezvényen az olimpiai bajnokokat Ságiné Rejtő Ildikó, Sákovicsné Dömölky Lídia, Varga János, Ambrus Miklós és Csom István, az Emberei Erőforrások Minisztériumát dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, a Magyar Olimpiai Bizottságot dr. Bartha Csaba sportigazgató-helyettes és Lehmann László sportiskolai programvezető, a Magyar Olimpiai Akadémiát Győr Béla, míg a riói olimpikonokat Lőrinc Tamás, Lőrinc Viktor és Tóth Krisztián képviselte.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb