Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu
január 16. szerda, Gusztáv

Szabó Rebeka

Egyéni választókerület: 9

A választókerületi térkép ide kattintva tekinthető meg.

Jelölő szervezet: MSZP-EGYÜTT-PM-DK-ÖSSZEFOGÁS ZUGLÓÉRT

Telefonszám: 06 1 872 9100

E-mail cím: szabo.rebeka@zuglo.hu

Vagyonnyilatkozat 2018.

Vagyonnyilatkozat 2017.

Vagyonnyilatkozat 2016.

Vagyonnyilatkozat 2015.

1977-ben született Budapesten, ahol jelenleg is él. Az ELTE Radnóti Miklós Gimnáziumában érettségizett, majd az ELTE TTK biológus szakán folytatta tanulmányait. 2001-ben Evolúcióbiológia, Ökológia, Szisztematika szakirányú képzésen szerzett egyetemi diplomát, summa cum laude minősítéssel. Szakdolgozati munkáját az MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézetének (MTA ÖBKI) restaurációs ökológiai kutatócsoportjához csatlakozva végezte, 2001 szeptemberétől pedig az intézet kutatójaként tevékenykedett. Ezt követően felvételt nyert az ELTE Biológia Doktori Iskola, Elméleti biológia és ökológia ösztöndíjas doktori képzésére, amelynek időtartama alatt az egyetemen növényrendszertant oktatott. PhD fokozatának megszerzése folyamatban van.

Csehországi kutatói ösztöndíjat követően 2005 szeptemberétől az MTA ÖBKI-ben (jelenleg Ökológiai Kutatóközpont) a gyakorlati természetvédelem számára hasznos eredménnyel szolgáló, az emberi társadalom és a természeti környezet hosszútávon fenntartható együttélését elősegítő kutatásokkal foglalkozott. Többek között tanulmányozta a tönkretett területek természetvédelmi célú helyreállításának lehetőségeit, az emberi tájhasználatnak (pl. mezőgazdaság) a biológiai sokféleségre és az ökoszisztéma szolgáltatásokra gyakorolt hatását. Kutatásai során vizsgálta a környezeti és gazdasági problémáknak a vidéki emberek életére gyakorolt hatásait is, amelyek politikusi tevékenységének is fókuszában állnak.

Az LMP alapító és korábbi választmányi tagja, majd 2010-től országgyűlési képviselője. 2013 februárjában kilépett a pártból. Agrárpolitikus, a Mezőgazdasági bizottság tagja volt, de függetlenné válásakor a Fidesz megfosztotta tagságától.

A Párbeszéd Magyarországért alapítója, zöld ügyekkel kiemelten foglalkozó szakpolitikusa és 2014 júniustól elnökségi tagja. Mindennapjait a fenntarthatóság és a környezettudatosság jegyében éli, mindazon értékek mentén, amelyeket politikusként is képvisel.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.