Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szökőkút, futókör és nyugágyak is lesznek a Pillangó parkban

Csaknem egy évvel ezelőtt kezdődött a MIZUglónk program keretében a Pillangó park felújításának közösségi tervezése, amelynek során a lakók többször elmondhatták véleményüket, milyen szempontok alapján alakítsák át a parkot. 

Az elkészült terveket és a felújítás fázisait, konkrétumait egy újabb közösségi megbeszélésen mutatták be a környéken lakóknak szombaton. A Pillangó parkba szervezett találkozón Szabó Rebeka alpolgármester elmondta, reményei szerint már a június 22-i testületi ülés után kiírhatják a közbeszerzést. – A terület felújítása nem egyik napról a másikra, hanem három ütemben valósul majd meg, így a befejezés 2019-re várható – tájékoztatta a lakókat az alpolgármester.

Az átalakított Pillangó parkban a metrómegálló felőli oldalon kap helyet a padokkal, információs táblákkal felszerelt fogadó tér, amely a jelenleginél tágasabb, elegánsabb lesz. Innen indul majd a később többfelé ágazó fősétány a játszótér és a sportpályák irányába. Utóbbiak a mostani helyükön maradnak, de új elemekkel gazdagodnak, és gumiburkolatot kapnak, amely biztonságosabbá és halkabbá teszi a használatot.

Fotó: Balogh Róbert

Épül egy új fitneszpark, egy parkour – extrém sportokra alkalmas – park, gördeszka-, bmx és pétenque pálya, két pingpongasztal, a Bánki Donát utcával szemközti részen egy burkolatba süllyesztett vízijáték nyugágyakkal és padokkal körülvéve, egy gumiburkolatú futókör és két kutyafuttató is. A területen kiépítik a közvilágítást, számos padot és egy biodiverz felületet is, ahol gondozást és öntözést nem igénylő növények lesznek. A park többi részén öntözőrendszert alakítanak ki.

Megyeri Szabolcs főkertész egy területbejáró séta közben ismertette a növényvilágban várható átalakításokat. Mint mondta, egyelőre úgy tűnik, hogy 76 – elöregedett, beteg, besűrűsödött – fát vágnak ki, és összesen 330 darabot telepítenek. A tervező, S-Tér Kft. ügyvezetője, Sándor Tamás a park felújításának munkafázisait ismertette a lakókkal. – Az ütemek csaknem bruttó 300 millió forintos csomagok – magyarázta Sándor Tamás. – Az elsőben a parkberendezési tárgyak, sétányok, a világítás, a kisebbik kutyafuttató kialakítása történik meg, míg a másodikban a melléksétányok, a fásítás és az öntözőrendszer telepítése. A harmadik ütemben várható a szökőkút építése és a sportpályák felújítása.

Fotó: Balogh Róbert

Ezzel kapcsolatban Lévai Sándor önkormányzati képviselő megjegyezte, a gördeszkapálya kialakítása előtt még egyeztessenek a környéken lakókkal, mert többüket valószínűleg zavarná az említett sporttal járó zaj. Barta Ferenc, Zugló főépítésze elmondta, hogy a kerületben új szabályozási terv készül, amely a Pillangó park egy bizonyos területére is vonatkozik, míg Merker Viktor, az önkormányzat munkatársa a kísérleti stádiumban lévő MIZUglónk applikációról és a hamarosan induló újabb közösségi tervezésről – Törökőr mobilitási stratégiája – beszélt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb