Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Terv: liftekkel akadálymentesítik jövőre az Örs vezér tere aluljárót

Az Örs vezér tere akadálymentesítése nem tűr halasztást – erről állapodtak meg csütörtökön a zuglói önkormányzat kezdeményezésére összehívott megbeszélésen az ügyben érintett üzleti vállalkozások, szervezetek és a hivatal vezetői.

A tanácskozást követően Horváth Csaba polgármester úgy nyilatkozott, a megbeszélés érdemi előrelépést hozott az Örs vezér tere akadálymentesítésének a megoldásban, amit liftek építésével valósítanak meg. Az idén elkészítik ehhez a terveket, amiről megállapodott a főpolgármesterrel. Hogy az akadálymentesítésben szerepet vállaló üzleti vállalkozások, szervezetek és önkormányzatok mennyivel járulnak majd hozzá a megvalósításhoz, az a tervek elkészítése után tisztázódik.

Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője azt mondta, öt éve foglalkoztak először az Örs vezér tere akadálymentesítésének kérdésével, ami aztán minden évben napirendre került, de az előző ciklus fővárosi vezetése nem támogatta az elképzelést. S emiatt várat magára a megvalósítás. Elmondta, az ügyben érdekelt szervezet képviselői úgy nyilatkoztak, hogy a saját területükön mindent megtesznek a minél gyorsabb megvalósítás érdekében, ami jövőre várható – a tervek függvényében.

Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége elnöke szerint a tervezett akadálymentesítésével egy több évtizede fennálló a fővárosi adósságnak tesznek eleget.

A Budapesti Közlekedési Központot képviselő Sebestyén Gábor is fontosnak tartja a kérdést, amit az esélyegyenlőség is megköveteli. A megvalósításban a fővárostól kapott megbízás mértékében vesznek rész.

A Sugár Üzletközpont igazgatója, Szeiler József szerint üzleti szempontból sem elhanyagolható az ügy, a részvételi hozzájárulásról a tulajdonossal egyeztetnek felterjesztés esetén.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb