Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Újabb kajakos éremeső

Nem sokat pihenhettek kajakosaink és kenusaink a tokiói olimpia után. A szabadtéri sportágban ugyanis még hideg idő beállta előtt világbajnokságot rendeztek. A koppenhágai sportesemény legeredményesebb magyar versenyzője pedig a KSI SE 21 esztendős kajakosa, Gazsó Alida Dóra lett.

A fiatal sportoló – aki kimaradt a tokiói csapatból – a dán fővárosban két számban is rajthoz állt. A K-1 1000 méteres távot nagy fölénnyel nyerte, így ebben az évben duplázni tudott, hiszen a júniusi poznani Európa-bajnokságon is neki szólt a himnusz. Alida ennek a számnak a legjobbja, ám pechére a K-1 1000 méter nem szerepel az olimpiai programban. Tokióban csak a K-4 500 méteres csapatban lett volna esélye részt venni. A kvalifikációt még vele szerezte meg a magyar egység, ám a szövetségi kapitány mégsem őt, hanem Kárász Annát nevezte az ötkarikás játékokra. A koppenhágai világbajnokság előtt azonban az olimpiai bajnok négyesből Bodonyi Dóra megsérült, így Alida ismét helyet kapott a négyesben. A Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna és Gazsó Alida Dóra alkotta egység végül 16 századdal lemaradva a fehéroroszok mögött ezüstérmes lett. A zuglói sportoló így egy arany- és egy ezüstéremmel zárta a 2021-es világbajnokságot.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb