Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ültettek, szőlőt préseltek, játszva tanultak a gyerekek

Házi készítésű szörppel, lekvárral, saját kertjükben termett növényekkel várták az ovisokat, a fogyatékkal élő tanulókat a Zuglói Kertbarátok Körének tagjai, akik idén ötödik alkalommal rendezték meg a Kertünk kincsei című ismeretterjesztő programot.

Az évről évre népszerűbb program célja, hogy a kicsik észrevétlenül tanuljanak, és ne csak feldolgozott formában találkozzanak a zöldségekkel, gyümölcsökkel. A mustkészítést mindig nagy figyelemmel kísérik a gyerekek, ebben az évben hetven kiló szőlő levét itták meg a résztvevők. Emellett színezhettek, magvakkal, gyógynövényekkel ismerkedhettek, sőt füge, alma és cseresznyelekvárt is kóstolhattak – utóbbiba csokoládé is került.

 

– Szeretnénk, ha minél több gyermek megismerné a növényeket, megtanulná hogyan gondozza őket – mondta a szeptember 27-i programon Várfoki Tibor, a Zuglói Kertbarátok Körének elnöke. Hozzátette: az erkélyen is lehet kertet gondozni. – Tavasszal ládákba borsót ültethetünk, ami után a nitrogéndús földbe paradicsomot és paprikát ültetünk. Élmény ez gyereknek és felnőttnek is – magyarázta.

A Zuglói Civil Házban megtartott program szervezői korábban rajzversenyt hirdettek, amelynek eredményét pénteken hirdették ki. A nyertesek a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. jóvoltából apró ajándékokat kaptak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb