Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói ötletek is vannak a közösségi költségvetésben

Elindult Budapest első, fővárosi szintű részvételi költségvetésének szavazása. A városban élők dönthetnek arról, hogy mely ötleteket valósítsa meg a Fővárosi Önkormányzat. Több mint 50 projekt közül lehet választani: zuglói tervek is valóra válhatnak az egymilliárd forint keretösszegen belül.

A főváros Zöld, Gondoskodó, valamint Egész Budapest kategóriákra osztotta az ötleteket, amelyekből négy elképzelés érinti a kerületet: Faültetés a Nagy Lajos király útján, Közösségi Kert Zuglóban, Zuglói permakulturális közösségi kert, Legyen gyalogosátkelőhely a Kerepesi úton a buszpályaudvar és az Árkád között. 

Az egész Budapestet érintő programok között is találhatók olyanok, amelyek Zuglónak is hasznára válhatnak, hiszen olyan témák választhatók, mint a gyalogosátkelők biztonságosabbá tétele, mozgólépcsők létesítése az aluljárókba, veszélyes kerékpárútszakaszok kivilágítása, megfizethető lakhatási lehetőség teremtése vagy éppen a szemetelés megakadályozása. 

Szavazni az oltet.budapest.hu oldalon lehet, júniustól pedig személyesen is választhatnak azok, akik Budapesten élnek, tanulnak, dolgoznak és beöltötték a 18. életévüket. Az V. kerületi Városháza Parkban kihelyezett közterületi szavazóállomásoknál adhatják le voksaikat a részvételi költségvetés iránt érdeklődők. 

Mindhárom kategóriában egy-egy ötletre lehet szavazni június 30-ig, ezt követően pedig a kategóriák költségkereteibe férő – Zöld Budapest és Gondoskodó Budapest: 250 millió forint, Egész Budapest: 500 millió forint – nyertes projekteket megvalósítja a Fővárosi Önkormányzat.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb