Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kerékpártolvajt fogtak

Egy kerékpár lopásával gyanúsították meg, majd kisvártatva három lett belőle.

Még szeptemberben történt, hogy a Bosnyák téri kerékpártárolóból, míg a tulajdonosa bent volt a templomban, elloptak egy leláncolt kerékpárt. A sértett feljelentést tett a kerületi kapitányságon. A nyomozás során beszerzett adatok és a térfigyelő kamerák felvételei alapján hamar a rendőrség látókörébe került egy férfi, aki nagy valószínűséggel az elkövető lehetett.

Néhány héttel később a szomszédos XV. kerületben rendőri intézkedés alá vontak egy férfit, akinél több kerékpár volt, de azokkal nem tudott elszámolni.

Mivel felmerült a gyanú, hogy a kerékpárok lopottak lehetnek, azokról, illetve a férfiről is fényképet készítettek, amiket szétküldtek a többi kapitányság felé. A képek alapján pedig az egyik zuglói nyomozó felismerte a Bosnyák térről eltulajdonított kerékpárt. Ezt követően a férfit már kerékpárlopással gyanúsították meg, és előállították a kerületi kapitányságra, ahol kihallgatták. Az azonosítás ideje alatt azonban a központi arcfelismerő rendszer egy tavaszi Bosnyák téri lopás elkövetőjeként is a 46 esztendős férfit azonosította be. Ezt követően a férfinél talált kerékpárokat ellenőrizték. Ezek között volt egy, amelyiket szeptember végén az Örs vezér teréről tulajdonítottak el.

Így a férfit már három kerékpárlopással gyanúsították meg, s a bűncselekményeket el is ismerte. A rendőrség javaslatot tett a letartóztatására, melyet a bíróság elrendelt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb