Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A múlt és a jövő bajnokai találkoztak

Olimpiai és világbajnokok sokaságával emlékeztek névadójukra május utolsó péntekén a Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola, Középiskola és Pedagógiai Intézet tanulói.

A Csanádiban az egy négyzetméterre jutó olimpiai bajnokok száma igen magas volt május 29-én. A Csanádi-napra ugyanis ismét sok legendás sportoló fogadta el a zuglói intézmény meghívását. Az ünneplők a hagyományoknak megfelelően idén is megkoszorúzták az iskolában elhelyezett emléktáblákat. Az aulában névadójukra, Csanádi Árpádra, az első emeleten az iskolaalapító Schlegel Oszkárra, a második emeleten pedig a múlt évszázad góllövőjére, Deák Bamba Ferencre emlékeztek.

Fotó: Balogh Róbert

Fotó: Balogh Róbert

Felavatták az önerőből felújított Harangi Imre tantermet is, ahol a vendégek az 1936-os olimpiai bajnok ökölvívóról készített tablókat is megnézték. Az ünnepség második felében az iskola legjobb sportolói vehettek át elismeréseket. Kiosztották többek között a Palánta-, a Deák Ferenc-, a Harangi Imre-, a Zsivótzky Gyula-, a Cséfai Sándor-, a Kozma István-, a Fábián Dezső-, az Elek Ilona- és a Schlegel Oszkár-díjakat, a legjobb diák és legjobb tanár pedig a Csanádi Árpádról elnevezett elismerésben részesült.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb