Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A zuglóiaknak szüksége van a M4-es metróra!

A súlyos gazdasági válság és a választást követő apátia immáron a számokban is megmutatkozik. A zuglóiak mindössze 33 százaléka elégedett azzal, ami az országban zajlik. Budapest tekintetében ez az arány 37 százalék, Zugló tekintetében ez a szám magasabb: 46 százalék. Látható, hogy a megélhetési válság elkeserítette az embereket, hiszen mindannyian nagyon nehéz időket élünk most.

Jól látható az is, hogy a zuglóiak 90 százaléka egyetért abban, hogy a 4-es metrót meg kell hosszabbítani legalább a Bosnyák térig és 88 százalékuk szerint ezt Újpalotáig kellene megtenni.

A zuglóiaknak szüksége van a 4-es metróra, hogy végre valóban be tudjanak csatlakozni Budapest vérkeringésébe.

A zuglói parkolással az emberek 45 százaléka elégedett, de jól látható az is, hogy az ellenzéki érzelmű választók 59 százaléka elégedett a parkolással, amíg a kormánypárti választóknál ez mindössze 32 százalék.

A kutatásból kiderült az is, hogy a zuglóiak, akik látogatják a Városligetet főként sétálni szoktak (67%), illetve fürdőbe, állatkertbe és múzeumba járni (29%). A Városligetben történt fejlesztések közül a legtöbben a Nagyjátszótérnek (69%) örülnek, ezt követi a Magyar Zene Háza (60%), majd a Vakok Kertje (54%), az új Néprajzi Múzeum (48%), a Millennium Háza (47%) és végül a Ballon-kilátó (37%). Összességében látható, hogy a zuglóiak 62 százaléka elégedett a városligeti fejlesztésekkel, ugyanakkor 69 százalékuk nem támogatná, hogy ennél több fejlesztés, beruházás történjen. Látható, hogy a zuglóiak is egyetértenek azzal a fővárosi kompromisszummal, hogy ami már elkészült, az megmaradhat, de újabb épületeket már nem akarnak, ezt a kormánynak is tiszteletben kell tartania.

A zuglóiak 62 százaléka továbbra is támogatja, hogy az önkormányzat a jövőben megvalósítsa a Bosnyák tér fejlesztését és ezáltal létrejöjjön a megújult piacot, az új szakrendelőt és az önkormányzat épületet is magába foglaló Városközpont.

A zuglóiak 49 százaléka minden nehézség ellenére továbbra is Horváth Csabát tartja a legalkalmasabbnak arra, hogy polgármesterként vezesse a kerületet. Az itt élő ellenzéki szavazók 87 százaléka szavazna rá, valamint a bizonytalan szavazók 40, a kormánypárti választóknak pedig 10 százaléka.

A közvélemény-kutatás eredményiből jól látszik, hogy a zuglóiak elégedettek a számukra előnyös fejlesztésekkel és továbbra is nagy szükségük van egy új főtérre, valamint a kiszámítható és gyors metrós közlekedésre.

Részletek itt a kutatásban!

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb