Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Az Uzsoki Utcai Kórháznak csaknem 1400 dolgozója van, a többségük igényelte a vakcinát

Sokaknak volt példa, biztató erő, hogy az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója az elsők között jelezte, beoltatja magát a koronavírus elleni vakcinával. Dr. Ficzere Andrea hangsúlyozta, ha bárkiben kétség merül fel az oltással kapcsolatban, mindenképpen szakembertől kérjen tanácsot.

– Hiszek az oltásban – jelentette ki a főigazgató. Mint mondta, a környezete és saját egészségének érdekében adatta be magának a vakcinát, és szerinte az lenne a legjobb, ha minél hamarabb mindenki megkapná az oltóanyagot. – Nem ajánlott ugyanakkor az oltás azoknak, akik éppen fertőzöttek vagy akiknél a betegség lezajlása óta kevesebb mint három hónap telt el. Ugyanígy tilos az oltás a terhes nőknek, a szoptatós kismamáknak vagy azoknak a hölgyeknek, akik a közeljövőben gyermeket terveznek – magyarázta dr. Ficzere Andrea. 

Dr. Ficzere Andrea, az Uzsoki kórház főigazgatója az elsők között oltatta be magát.
Fotó: Móricz-Sabján Simon

Az Uzsokiban egyébként csaknem 1400-an dolgoznak, ebből lapzártánkig 852-en kapták meg a vakcinát. A főigazgató a dolgozók józan ítélőképességére, bölcsességére bízza, hogy kérik-e az oltást vagy sem, de a többség igényli azt.  

Mint sok kollégájának, Baji Anikónak, a kórház sürgősségi osztályán dolgozó nővérnek is követendő példa volt, hogy az intézmény főigazgatója és több főorvosa is az elsők között jelezte, hogy beoltatja magát, így – mint ahogy Ancsa fogalmazott – nem volt kérdés, követi-e a példájukat. December 27-én kapta meg az első vakcinát, előtte beszélgetett többek között epidemiológussal, allergológussal, immunológussal, belgyógyásszal. 

– Nekem több lehetőségem volt szakemberekkel egyeztetni, hiteles információkat szerezni a vakcináról, mint a laikusoknak – mondta Baji Anikó, és egyúttal arra kérte az embereket, hogy ne a közösségi oldalakról, hanem hiteles weboldalakról, például kórházak honlapjairól tájékozódjanak, de a háziorvosok, gyógyszerészek is segíthetnek. Ancsa az első oltás után kellemetlen fájdalmat érzett a karjában, ami pár óra alatt elmúlt. A másodikat január 18-án kapta meg, akkor fáradtságot tapasztalt, fájt a feje és hőemelkedése volt, a tüneteket enyhe gyógyszerrel orvosolta. 

Baji Anikó, a sürgősségi osztály triázs nővére már mindkét vakcinát megkapta: a kísérő tünetek egy nap alatt elmúltak.
Fotó: Baji Anikó

– Semmi olyan nem történt, amiről ne tudtam volna, hogy előfordulhat, mindenről tájékoztattak. A második oltásnál tapasztalt tünetek azt jelentették, hogy dolgozik az immunrendszerem – magyarázta, és hozzátette, azóta teljesen tünetmentes.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb