Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Büntetik a szabálytalanul behajtókat az Örs vezér terénél

Pénzbírságra számíthatnak november 9-től azok az autósok, akik az Örs vezér téri autóbusz- és trolibusz-végállomáson keresztül behajtva a járdán állnak meg – közölte a Zuglói Önkormányzati Rendészet (ZÖR).

A végállomásra ugyan csak a BKK és a Volán járművei hajthatnak be, a Budapest Közút Zrt. Autóbusz és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatóság Üzemeltetéstámogatási Osztálya korábban engedélyezte, hogy a pavilonok áruszállító járművei behajthassanak a területre. Ilyen engedélyeket azonban csak forgalomtechnikai változtatás után adhattak volna ki – közölte a ZÖR.

Az érintett autók többnyire a járdán álltak meg, ami a jelentős gyalogosforgalom miatt rendkívül balesetveszélyes, emellett a teherautók a tömegközlekedést is akadályozták.

A probléma miatt többen a rendészethez, valamint a kerületi rendőrkapitánysághoz fordultak. Utóbbi kezdeményezésére a korábban kiadott engedélyeket felülvizsgálták, és a Budapest Közút Zrt. Autóbusz és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatósága vissza is vonta azokat.

A Zuglói Önkormányzati Rendészet ennek értelmében november 9-től pénzbírsággal bünteti azokat, akik a tilos jelzés ellenére behajtanak a trolibusz-végállomás területére, és a járdán parkolnak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb