Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Eltűnnek a választási plakátok a közterületekről

A mai napon végleg lezárul a 2019-es választási kampány. 16 órakor ugyanis lejár a határideje annak, hogy az önkormányzati választásokon indult jelöltek és jelölőszervezetek eltávolítsák a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

A választási törvény szerint a szavazás napja (október 13.) után egy hónapon belül, tehát november 12-én 16 óráig kell eltávolítani a választási plakátokat. Erre az van kötelezve, aki azokat elhelyezte, vagy akinek az érdekében elhelyezték az adott plakátot. Ha az erre kötelezett személy vagy jelölő szervezet a határidő lejártáig ezt nem teszi meg, akkor az illetékes önkormányzatoknak kell eljárniuk. Ebben az esetben viszont az önkormányzatok az eltávolítás költségeit a pártoknak és jelölteknek utólag kiszámlázhatják.

A mai napon eltűnhetnek végre az úgynevezett „kampányoszlopok” is a közterületekről, melyeket az önkormányzatok azért állítottak fel, hogy a jelöltek, jelölőszervezetek plakátkihelyezéseit megkönnyítsék.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb