Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Energiatakarékossági, napelemes fejlesztések a ZKNP-nél

Alternatív, megújuló energiaforrások alkalmazásával kívánja korszerűsíteni az épületeit a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. (ZKNP) – közölte Kovács-Csincsák László, a százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő cég ügyvezetője. Mint elmondta, harminc napelemet szereltek fel a Kft. központjának is helyet adó Zuglói Rendészeti Központ Laky Adolf utcai épületegyüttesének tetejére, míg a vállalkozás Nagy Lajos király útjai Parkolási Ügyfélszolgálatának ingatlanára hatvanat.

A ZKNP a tavaly nagymértékben megemelkedett és kiszámíthatatlanná vált villany- és gázárak miatt mindkét helyszínen jelentős takarékossági korlátozásokat vezetett be a helyiségeiben. Ugyanakkor már szeptemberben elindította azokat a hatósági engedélyezési eljárásokat, amelyek végén idén tavasszal megkezdődhetett a napelemek felszerelése. A cég kalkulációja szerint, a beruházás révén a Laky Adolf utcai épületben jelentősen csökkenthető, míg a Parkolási Ügyfélszolgálaton közel teljes mértékben fedezhetővé válik a villamos energia felhasználása a jövőben.

A Laky Adolf utcában a napelemek elhelyezése és a tető biztonságos, egyszerűbb megközelíthetősége végett a főépület oldalfalán külső létrát szereltek fel, ez segíti majd az eszközökhöz való hozzáférést és karbantartást. Továbbá folyamatban van a melléképület tetőfelújítása, melyet követően a biztonsági cég újabb napelemekkel kívánja bővíteni az ingatlant a jövőben, az energiafelhasználás százszázalékos fedezése érdekében. – tette hozzá Kovács-Csincsák László.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb