Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Évet értékeltek a civilek

A civil szervezetek idén elért eredményeiről és a jövő évi terveikről is szó esett szerda délután a Civil Információs Fórumon.

A program az iskolai közösségi szolgálatról szóló előadással kezdődött. Az érdeklődők itt egyebek mellett megtudhatták, hogyan biztosíthatnak lehetőséget a gyerekeknek arra, hogy náluk teljesítsék a közösségi szolgálatot.

Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta, hogy minden építkezés alapját a civil szervezetek adják, ezért különösen fontosak a kerekasztal beszélgetések, ahol megvitathatják a helyi problémákat.

Fotó: Balogh Róbert

Fotó: Balogh Róbert

Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok arról beszélt, hogy megítélése szerint pozitívan zárják az évet. “Hatékony volt az együttműködés az önkormányzat és a szervezetek között. Megemeltük a támogatás összegét, idén először átadtuk a Zugló Civil Szervezete elismerést, megszerveztük a “Civilek Uccáját”, a tevékenységeket ismertető füzetet pedig decemberben adjuk át” – sorolta az eredményeket, hozzátéve, hogy jövőre új civil koncepció is készül.

A beszélgetésen részt vett többek között Hajdu Flórián alpolgármester és Hevér László György önkormányzati képviselő is, aki bejelentette, hogy megalakult az idősügyi kerekasztal. A feladata az lesz, hogy feltárja a nyugdíjasok problémáit, és segítsen megoldani azokat. A tervek szerint jövő év szeptemberére az idősügyi stratégiát is megalkotják – tette hozzá Hevér László György.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb