Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ezerötszázan nézték meg a 29-es Chryslert a Bosnyákon

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Zuglói Veteránjármű Találkozót, alkatrészbörzét és modellvásárt. A Bosnyák utcai kirakodó piacon felsorakozott száznál több járművet mintegy 1500-an tekintették meg. 

Az idei zuglói veteránjármű seregszemle egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó autója egy 1929-es, faküllős Chrysler Imperial volt. Az old mobilok kedvelői számos más típus mellett megtekinthették azt az NSZK-ban 1957-ben gyártott, bőrüléses Opel Olympia Rekordot is, amely érdekessége, hogy az ablaktörlőlapátját a vezérműtengely hajtja, az elektromos rendszere pedig 6 voltos. Látható volt továbbá a DeLorean Motor Company felfelé nyíló, sirályszárnyszerű ajtójú DMC-12-es modellje is, amely a Vissza a jövőbe című filmtrilógia időgépeként vált legendássá.

A nyugat-európai és tengerentúli járművek mellett ott sorakoztak az egykori keleti blokk autói is, köztük egy magyar gyártmányú, Csepel nyergesvontató, valamint a volt Szovjetunióban előállított Pobeda, Volga, Zsiguli és Lada személyautók.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

A robogók és motorkerékpárok között barangolva számos különlegességre lehetett bukkanni, közülük a legérdekesebb az az NSU motorkerékpár volt, amelyet 1938 áprilisában helyeztek üzembe Németországban és a jármű mellett annak eredeti forgalomállítási okmányát is meg lehetett tekinteni.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb