Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Folyamatos a jelentkezés az utcafrontszépítő programra

Egyre többen szeretnének csatlakozni a Virágzó Zugló programhoz, a jelentkezés folyamatos, a szakemberek mindenkivel felveszik a kapcsolatot, ha szükséges, a tervezéstől az ültetésig mindenben segítenek.

Az eddigi évekhez képest idén több társasház csatlakozott az utcafront szépítési programhoz, újabb és újabb közösségek gondoskodnak arról, hogy rendezett, virágos legyen a környezetük. – A lakosok részéről megjelent az igény arra, hogy klímaváltozást tűrő növényeket, évelőket, örökzöldeket, talajtakarókat ültessenek. Utóbbi azért is fontos, mert megakadályozza, hogy kiszáradjon a föld – jegyezte meg Megyeri Szabolcs, Zugló főkertésze, a Virágzó Zugló Program koordinátora, aki azt is elmondta, hogy fontos szempont a fenntarthatóság és az, hogy a társasházból minél többen csatlakozzanak a közösséghez, akiknek – igény szerint – a szakemberek mellett egy egyesület is segíti a munkáját.

A saroktelkek előtti terület megtervezésénél nagy gondot fordítanak arra, hogy olyan növényeket ültessenek, amelyek később sem akadályozzák a biztonságos közlekedést. A korábbi években kialakított részeket pedig folyamatosan ellenőrzik. – Nagyon ritka, hogy elhanyagolt sávokkal találkozunk, de ha mégis, akkor becsengetünk, megkérdezzük, mi a baj. Sokszor csak az jelent gondot, hogy az emberek nem tudják szakszerűen gondozni a növényeket. Olyankor megbeszéljük a teendőket – magyarázta Megyeri Szabolcs.

Csatlakozni a www.viragzozuglo.hu oldalon letölthető jelentkezési lap kitöltésével lehetséges, amit a viragzozuglo@zuglo.hu e-mail címre, vagy a 1145 Budapest, Pétervárad utca 2. címre kell visszaküldeni (a borítékra írják rá: Virágzó Zugló).

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb