Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Jubilált a térfigyelő kamerarendszer

Újabb három térfigyelő kamerát adtak át Zuglóban szeptember 3-án. Az új eszközök a Fischer István utca – Mogyoródi út, a Fischer István utca – Bazsarózsa utca kereszteződésébe és a Zsolnay Vilmos utca 9. szám elé kerültek.

– Lakossági panaszok indokolták a kamerák kihelyezését – hangsúlyozta Szabó Rebeka alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője. – Az elmúlt időszakban több betörés és autólopás történt a környéken. A kameráktól azt várjuk, hogy csökkenjenek vagy megszűnjenek ezek a bűncselekmények, így biztonságosabbá válhat majd ez a kerületrész is – tette hozzá. A három új kamerával immár kétszázra nőtt a térfigyelő kamerák száma Zuglóban.

Fotó: Képszerkesztőség

– A kamerákhoz tartozik, hogy két konténert – egy rendőrségit és egy rendészetit – is kihelyeztünk közterületre – mondta Hajdu Flórián alpolgármester. – Egyébként a statisztikák is bennünket igazolnak, hisz, ahol térfigyelő kamerák vigyázzák a közrendet, ott jelentősen csökkent a bűncselekmények száma – jegyezte meg.

A kamerarendszer mellett a háttértárolók kapacitását is bővítették, ennek köszönhetően – illetve a jogszabályi változásoknak megfelelően – ma már nemcsak öt, hanem – szükség esetén – akár harminc napig is tárolhatók a kamerafelvételek, melyek jelentős mértékben segíthetik a rendőrségi felderítések hatékonyságát.

Fotó: Képszerkesztőség

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb