Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Karácsony cáfolta a közmédia rémhírterjesztését: nem emelkedik a hagyományos vonaljegyek és bérletek ára

Budapest továbbra sem emeli fel a jegyek és a bérlet árát, írta Karácsony Gergely főpolgármester: “a vonaljegyek és a bérletek ára marad Budapesten a 2014 januárja óta érvényes szinten. Csupán a főleg turisták által vásárolt termékek, például a 24 vagy 72 órás jegyek és a pótdíjak emelkednek”.

A főpolgármester reagált a kormánypropaganda “híradásaira”, miszerint Budapest jegyáremelést hajt végre. Karácsony szerint “a sok tízmilliárd adóforintból működő híresen pártatlan és tisztességes közmédia (haha)” ezt támadja, és arra utalt, hogy nem foglalkoznak “a fideszes önkormányzatok tényleges, konkrét jegyáremelésével”.

Hiába lenne kézenfekvő, de azért nem emelik a bérlet és a jegyárakat, “mert nincs olyan áremelés, ami megoldaná a budapesti közösségi közlekedés finanszírozási problémáit” – írja. Szerinte a legnagyobb gond a brutális infláció és elszálló energiaárak mellett az, hogy az állam folyamatosan egyre kevesebb részt vállal (ma már csak 6 százalék) a budapesti közösségi közlekedés finanszírozásából.

A többi európai országhoz képest ez a részvétel “jóval szerényebb, viszont egy valamiben élen jár a többiekhez képest: a város saját forrásainak az elvonásában”.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb