Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kardiológiai központ nyílik az Örsön

Jelentős fejlesztések zajlanak a Zuglói Egészségügyi Szolgálatnál. Az Örs vezér terei rendelő új röntgenparkot kapott, bevezették a digitális telefonos rendszert, és hamarosan egy modern kardiológiai központ is nyílik az intézményben. A fejlesztések az Egészséges Budapest Program keretében zajlanak.

A projekt második ütemének egyik legfontosabb beruházása az Örs vezér terei röntgenpark teljes megújítása volt. Két röntgengépet és egy átvilágító berendezést cseréltek le a ma fellelhető legmodernebb készülékekre. Az EBP ősszel induló, harmadik ütemében várhatóan a Hermina úti rendelőben is új röntgen- és átvilágítógépet helyeznek szolgálatba.

– Emellett folyamatos fejlesztés alatt áll az informatikai rendszerünk. Az új szerverközpont átadása már megtörtént, de kicseréljük a gépeket és az adatkábeleket is – tudtuk meg dr. Nagy András Csabától, a ZESZ igazgató főorvosától. – Ugyan a weblapunk már megújult, korszerű és könnyen kezelhető lett, sajnos az online időpontfoglalás még nem működik. Ennek technikai okai vannak, nagyon bonyolult háttér és adatvédelmi rendszer kell hozzá. Remélem, a projekt harmadik üteme még idén biztosítani tudja az ehhez szükséges szoftveres és hardveres feltételeket.

Fotó: Képszerkesztőség

A betegelőjegyzés azonban már így is könnyebbé vált, ugyanis augusztus 16-án átálltak egy új, digitális telefonos rendszerre. A lakosságbarát szolgáltatást kiegészítették azzal, hogy a telefonközpontban ezentúl egy munkatárs helyett kettő, míg az időpontfoglalásnál 3-4 dolgozó fogadja egyszerre a hívásokat. Zajlanak a munkálatok az ősszel megnyíló kardio-metabolikus központ öt rendelőjének kialakításához is. Itt egy egyetemi kórház színvonalának megfelelő géppark kap majd helyet.

– Az új, kifejezetten részletes képet nyújtó szívultrahang készülék már megérkezett, de várunk egy 4D-es ultrahang gépet is, amely a szívizomzat működéséről ad pontos képet fájdalmas beavatkozás nélkül – magyarázta dr. Nagy András Csaba, aki maga is végez majd vizsgálatokat. – A központban helyet kap egy spiroergometria készülék, amely a szív terheléses vizsgálata mellett a légzési paramétereket is méri. Az új rendelőkben az Uzsoki Utcai Kórház szakorvosai látják majd el a feladatokat.

Bár ennek köszönhetően kardiológia már a ZESZ mindkét intézményében lesz, az urológiai szakrendelést – az orvos és az asszisztens nyugdíjazása miatt – össze kellett vonni az Örs vezér térre. Mivel a nőgyógyászat, a bőrgyógyászat, a sebészet és a fül-orr-gégészet is veszélyeztett rendelés, a ZESZ szakemberei igyekeznek az intézményt vonzóvá tenni új kollégák számára.

Fotó: Képszerkesztőség

– Ősszel a testület elé szeretnénk benyújtani egy életpálya-modell tervét, amely a bérek versenyképessé tétele mellett bérlakás kiutalását is tartalmazná – folytatta a ZESZ igazgató főorvosa. – Emellett olyan fejlesztésekkel is szeretnénk megnyerni magunknak a kollégákat, mint az azonnal elérhető leletek, röntgenképek, illetve a kijelölt szakorvosokhoz való időpontfoglalás.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb