Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kiérdemelték a kerület elismerését – Rendőröket jutalmazott az önkormányzat

Az augusztus 20-i ünnep zárásaként szeptember 9-én a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében ünnepi állománygyűlés keretében önkormányzati jutalomban részesültek a zuglói rendőrök. Az eseményen 84 rendőr vehette át a kerület elismerését.

“Egy ilyen válsághelyzetben különösen fontos, hogy legyenek olyanok, akikhez a kerületben élők bizalommal fordulhatnak. Éppen ezért a rendőrségre is nagyobb felelősség hárul. Köszönettel tartozunk a rendőreinknek, hogy ebben a nehéz helyzetben is állták, állják a sarat. Az ő áldozatos munkájuknak köszönhetően Zugló továbbra is Budapest egyik legbiztonságosabb kerületének számít” – mondta Horváth Csaba polgármester.

A korábban az önkormányzat évente két alkalommal tudott jutalmat adni a közbiztonság területén dolgozóknak, ám a pandémia, majd az önkormányzati megszorítások miatt az elmúlt két évben már csak egyszeri támogatásra maradt lehetőség. Idén bruttó 5,1 millió forinttal jutalmazták a rendőröket.

“Hálásak vagyunk a zuglói önkormányzatnak, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben is a szívén viseli a rendőrök sorsát – mondta Czirják Róbert alezredes, kerületi rendőrkapitány. – És ezúttal szeretnék köszönetet mondani a kollégáimnak is, akik az elmúlt évben is magas szakmai színvonalon végezték a munkájukat.”

A jutalmazott rendőrök a kerületi kapitányság öt osztályáról (Rendészeti, Bűnügyi, Vizsgálati, Igazgatásrendészeti és Hivatali) kerültek ki. A jutalomban részesült rendőröket pedig feletteseik javaslatai alapján választották ki. A rendezvényen Hajdu Flórián alpolgármester gratulációval köszöntötte a kitüntetetteket.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

A zuglói önkormányzat év közben a Hónap Rendőre elismeréssel, illetve a kerület születésnapján (október 1-én) a Zugló Közbiztonságáért Elismerő Oklevéllel is jutalmazni szokta a rendőröket. Ezen kívül egy-egy kiemelt intézkedés esetén egyedi javaslat alapján is kaptak már elismerést a rendőrök Zuglóban.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb