Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Klímaerdőt telepítenek a Németpróna utcába

Zugló önkormányzata folyamatosan azon gondolkodik, hogyan tudná még zöldebbé tenné a kerületet, és miként vehetne részt a klímaváltozás csökkentésében. Ennek jegyében kezdtek klímaerdő telepítésébe a Németpróna utcában.

Első körben gyümölcsfákat – körtét, almát, birsalmát és eperfát – ültettek az érintett területre, de tavasszal tovább szeretnék bővíteni az ültetvényt, akkor már a környéken lakók bevonásával. A munkálatok közben Karácsony Gergely polgármester elmondta, már készül Zugló klíma-akcióterve, és dolgoznak a most telepített növények utógondozásán is.

– Tudjuk, hogy néhány fa nem állítja meg a klímaváltozást, de minden egyes lépés számít – hangsúlyozta Szabó Rebeka alpolgármester, hozzátéve, a jelenlegi projektet Paloma de Linares-sel, a Szent István Egyetem Tájépítészeti és Urbanisztikai tanszékének PhD hallgatójával közösen végzik. – A fák segítenek majd a légszennyezettség csökkentésében, és reméljük, később a környékbeliek a szabadon fogyasztható gyümölcsökben is örömüket lelik – magyarázta az alpolgármester.

Fotó: Képszerkesztőség

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb