Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Meglepetést kaptak a nővérek az ápolók hetén

Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulója előtt tisztelegve február 19-ét az ápolók napjává nyilvánították.

1849. április 16-án Kossuth Lajos saját húgát nevezte ki országos főápolónőnek. Kossuth Zsuzsanna rövid idő alatt több mint 172 tábori kórházat állíttatott fel, ahol megszervezte a sebesültek szakszerű ápolását. Főápolónőként elsőként vont be önkénteseket az ellátásba, betegellátó egyleteket alakított, ezzel nemcsak korát, hanem a betegellátás reformjának nemzetközileg elismert elindítóját, Florance Nightingalet is jócskán megelőzte.

Zuglóban, a Bethesda Gyermekkórházban az ápolók napját ápolók hetére bővítették. Az intézményben 230 ápoló dolgozik, akikről február 15-19. között több kisfilmet is a nyilvánosság elé tártak. Tamásné Bese Nóra kommunikációs igazgató elmondta, minden riport egy-egy élettörténetet mutat be.

A gyermekkórház így szeretne hiteles, igaz képet mutatni erről a hivatásról, annak minden szépségéről és nehézségéről – magyarázta.

A kórház vezetése egy-egy ajándékkal is meglepte az ápolókat. Annak érdekében, hogy az egész napos műszak kevésbé legyen fárasztó számukra, kényelmes lábbelit kaptak. Dr. Velkey György főigazgatótól megtudtuk, a papucsokra nagy szükség volt, hiszen munkatársai gyakran 15 ezer lépést is megtesznek egy nap.  Emellé az egyik elismert kozmetikai cég vállalta, hogy fél éven át minden hónap utolsó munkanapján egésznapos szépészeti szolgáltatást (kezelést) nyújt a leginkább leterhelt ápolóknak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb