Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ökológiai lábnyomot is mértek a Mórában

A szemléletformáló projekt zárórendezvényét tartották a közelmúltban megújult Móra Ferenc Általános Iskolában április 21-én.

A rendezvényt nem véletlenül a közelgő Föld napjára időzítették, hisz a fenntartható iskola és az energiahatékonyság témakörök most az átlagnál is nagyobb hangsúlyt érdemelnek.

A zuglói iskolába immár sokadik alkalommal Karácsony Gergely is ellátogatott, aki szintén hangsúlyozta, hogy az a fejlesztés, amely az EGT Alap segítségével valósult meg a Móra Ferenc Általános Iskolában, már a jövőt testesíti meg. – A mostani szélsőséges időjárás is a világ változását bizonyítja, melyre időben fel kell készítenünk a gyerekeinket – fogalmazott a polgármester.

Fotó: Képszerkesztőség

A Föld napi rendezvényen külsős szakemberek tartottak foglalkozásokat és előadásokat a gyerekeknek. A programokon az iskola valamennyi diákja részt vett. Ezek között olyan érdekességek is szerepeltek, mint az ökológiai lábnyom mérése vagy például a komposztálás.

Ugyancsak ezen a napon történt a korábban meghirdetett rajz, illetve esszé- és meseíró pályázat eredményhirdetése is. Az előbbire alsó- és felső tagozatban összesen 130 pályamű érkezett, az utóbbiban pedig mindkét kategóriában 20-20 munka közül választotta ki a zsűri a legjobb alkotásokat. A nyertesek a tárgyi jutalmak mellett a Csodák Palotájába szóló belépőket is nyertek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb