Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Felhívás – Közösségi költségvetés 2024.

Zugló önkormányzata teljes mértékig elkötelezett abban, hogy a kerületben megvalósuló fejlesztésekről a zuglóiak is elmondhassák a véleményüket, maguk is javaslatokat tehessenek. Ezért Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata úgy döntött, hogy a 2024-es évben, 50 millió forintos keretösszeget biztosít Zugló közösségi költségvetésére.

1. Ötletek beadása

Ötletet adhat be – állampolgárságától függetlenül – minden ténylegesen Zuglóban élő, dolgozó vagy tanuló személy, aki 16. életévét betöltötte. Az ötletbeadó a regisztráció során nyilatkozik arról, hogy Zuglóban él, dolgozik vagy tanul, továbbá arról, hogy 16. életévét betöltötte. Az ötlet közérdeket szolgáló beruházásra, szolgáltatásnyújtásra irányulhat.

Ötletek beadási határideje: 2024. 04. 30.

2. Szakmai elbírálás

A szakmai elbírálás után az ötletbeadó értesítésre kerül, neve a szavazáskor nem kerül feltüntetésre. Az ötletnek illeszkednie kell a “Zöld Zugló”, a “Biztonságos Zugló” a “Gondoskodó Zugló” és a “Fejlődő Zugló” kategóriák valamelyikébe.

Szakmai elbírálás határideje: 2024. 06 .30.

3. Szavazás az ötletekről

A szavazófelületen megjelenő ötlet végleges szövegezését az egységes és közérthető megfogalmazás követelményének figyelembevételével Zugló Önkormányzatának Képviselő-testülete állapítja meg. Ennek eredményéről az ötletbeadót értesítjük. Szavazatot leadni a regisztrációt követően a honlapon vagy személyesen az Önkormányzat által meghirdetett helyszíneken és időpontokban kihelyezett urnákba lehet, a “közösségi költségvetés” bélyegzőnyomattal ellátott szavazólapok bedobásával.

A szakmailag elbírált ötletekről történő szavazás lezárta: 2024. 09. 01.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb