Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Pályázati felhívás a “Tiszta udvar, rendes ház” cím elnyerésére

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata
Képviselő-testülete pályázatot hirdet
“Tiszta udvar, rendes ház” cím elnyerésére

Pályázat célja: Minden településen, de főképp a városban élő emberek közérzetét és életminőségét jelentősen befolyásolja a lakókörnyezetének állapota. Ezért, minden ember számára fontos környezetének megfelelő karbantartása. Zugló Önkormányzata elhatározta, követendő példaként ismeri el azon polgárok tevékenységét, akik aktívan tevékenykednek azért, hogy környezetük fejlesztésével segítsék Zugló élhetőségét, városszépítési folyamatát.

I. Pályázati kategóriák:

 • “Tiszta udvar, rendes ház”
 • “Tiszta, rendes társasház/lépcsőház”
 • “Zöld balkon”
 • “Tiszta, rendes intézmény”

1. “Tiszta udvar, rendes ház!”
Zuglói címmel rendelkező családi házak tulajdonosai/bérlői pályázhatnak, akiknek ingatlana:

 • rendezett, megfelelően gondozott, karbantartott, a korának megfelelő állapotú homlokzattal rendelkezik,
 • az ingatlanhoz tartozó udvar és előkert gondozott, városképszépítő hatású,
 • az ingatlannal határos járdafelület és zöld sáv rendezett, tisztán tartott.

2. “Tiszta, rendes társasház/lépcsőház”
Zuglói címmel rendelkező társasházak lakóközösségei pályázhatnak, akiknek:

 • ingatlana előkertje, közös kertje, udvara ápolt, rendezett,
 • az ingatlan bejáratához vezető járdaszakasz, (esetleges) zöldsáv gondozott, tiszta,
 • a lépcsőház és közös helyiségek tiszták, rendezettek, nincs felhalmozva lom, vagyis kitűnik, hogy a lakóközösség a közös helyiségeket is otthona részének tekinti,
 • érvényes lakógyűlési szándéknyilatkozattal rendelkeznek a pályázaton történő indulásról (érvényes közgyűlési határozat szükséges).

3. “Zöld balkon”
Zuglói címmel rendelkező társasházi ingatlantulajdonosok/bérlői pályázhatnak, akiknek erkélye, balkonja:

 • állapota gondozott, rendezett,
 • zöld növényeket, virágokat, esetleg fűszernövényeket, más haszonnövényeket nevel az erkélyen, balkonon, ezek elrendezése esztétikus, gondozása szakszerű.

4. “Tiszta, rendes intézmény”
Zuglói címmel rendelkező köz- és magánintézmények pályázhatnak, amelyeknek ingatlana:

 • rendezett, megfelelően gondozott, karbantartott, korának megfelelő állapotú homlokzattal rendelkezik,
 • az ingatlanhoz tartozó udvar és előkert gondozott, városképszépítő hatású,
 • az ingatlannal határos járdafelület és zöld sáv rendezett, tisztán tartott.

II. Pályázati folyamat:

A cím elnyeréséhez fényképes pályázat benyújtása szükséges, amelynek tartalmaznia kell az épület és a kert pontos leírását, az ültetett növények fajtáját, valamint a lakóingatlan és környékének fontosabb jellemzőit, az ingatlan pontos címét, továbbá a pályázó adatait (név, ingatlanhasználat jogcíme: tulajdonos/bérlő), és egy hozzájáruló nyilatkozat arról, hogy a pályázat elbírásában részt vevő személyek a teljes pályázati iratanyagba betekinthetnek és a pályázatban szereplő ingatlant személyesen megtekinthetik.

A pályázatokat személyesen a XIV. Kerületi Önkormányzat ügyfélszolgálati irodáján: Budapest, Bácskai utca 53., vagy elektronikusan a tisztaudvarrendeshaz@zuglo.hu címen adhatják le. Mind a két esetben jelöljék meg a tárgyat: Tiszta udvar, rendes ház pályázat.

A pályázatokat legkésőbb 2023. május 31-ig lehet benyújtani.
A határidőn túl érkezett pályázatok értékelés nélkül elutasításra kerülnek.

A pályázatokat zuglói szakemberekből álló szakmai bizottság szakmai szempontok alapján vizsgálja meg és szemrevételezi a pályázatban szereplő ingatlant. A szakmai munkacsoport ajánlása alapján a Képviselő-testület dönt az elismerő címek odaítéléséről.

A pályázat elbírálása során többlet pont szerezhető a kategóriák függvényében:

 •  arányaiban nagyobb zöldfelület, szelektív hulladékgyűjtés alkalmazása, csapadékvíz felfogása és alkalmazása, komposztálás és intézmények esetén iskolakert, óvodakert működtetése esetén,

A pályázat elbírálása során pontlevonással jár:

 • parlagfű vagy egyéb allergizáló növények, invazív fajok, gyomok jelenléte, előkert vagy a növények szakszerűtlen gondozása

Pályázat kezelése:
A pályázatokat az önkormányzat iktatja és archiválja.

Hiánypótlásra a kiíró írásos értesítése (e-mail vagy e-mail cím hiányában postai tértivevényes levél) alapján egy alkalommal van lehetősége a pályázónak 5 munkanapon belül. Amennyiben a hiánypótlási felhívásnak a pályázó a megadott határidőre nem tett eleget, pályázata további bírálat nélkül elutasításra kerül. A benyújtott, de nem nyert pályázatokat az önkormányzat nem küldi vissza.

III. Díjazás:

Elismerő oklevélben minden, a pályázati kiírásnak megfelelő pályázó részesül.

A pályázati kategóriák I., II., III. helyezettje 15cm x 20cm-es, zuglói címerrel és a kategóriának megfelelő felirattal ellátott táblát, díszoklevelet és kertműveléssel kapcsolatos ajándékot kap. A pályázati kategóriák I., II., III. helyezettje az elnyert címet 5 éves időintervallumra kapja, ezalatt az időszak alatt ugyanarra a címre nem nyújthat be újabb pályázatot.

A díjak a Földünkért Világnap alkalmából szervezett ünnepség keretén belül kerülnek átadásra. A díjakat Zugló polgármestere adja át.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb