Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Sportolóink karácsonyi elismerése

A Sportolók karácsonyán hagyományosan kiosztották a Jó Sportoló, jó tanuló és a Fiatal Zuglói Sportolók díjakat, és idén első ízben adták át a Zugló Sportjáért Rátonyi Gábor Emlékserlegeket is.

Az önkormányzat az idén is kiemelt figyelmet fordított a kerületi sportolókról, és Horváth Csaba polgármesteri minőségében első ízben gratulált a legjobban tanuló és a legeredményesebb zuglói versenyzőknek.

– Zugló Budapest egyik legsportosabb kerülete – mondta a polgármester december 19-én a Zuglói Civil Házban rendezett Sportolók karácsonyán -, és erre mindannyian büszkék lehetünk. A mai eseményen azokat a zuglói fiatalokat ünnepeljük, akik időt, energiát nem kímélve értek és érnek el kiemelkedő eredményeket.
– A néhai polgármesterről, Rátonyi Gáborról Zugló köz- és sportéletében betöltött szerepe miatt neveztük el ezt a díjat, mellyel szerettünk volna a névadónak is emléket állítani.

Az elismeréseket Tóth Csaba országgyűlési képviselő, Horváth Csaba polgármester, Szabó Rebeka, Horváth Zsolt és Hajdu Flórián alpolgármesterek, illetve Hevér László György, a Népjóléti Bizottság elnöke adták át a díjazottaknak.

2019-ben Jó Sportoló, Jó Tanuló elismerést (és az azzal járó 42 ezer forint értékű vásárlási utalványt) Zoltai Levente labdarúgó, Madaras Zétényi Márk úszó, Kovács-Etessy Csenge szinkronúszó, Peresztegi Kitti tornász, Loyal Emma Lili karatés, Mező Marcell Gyula teniszező, Péter Ádám Nimród öttusázó, Csomós Júlia bocsajátékos, Kis Veronika Márta, Erdős Barbara és Takács András versenytáncosok, valamint Bartkó Levente párbajtőrvívó vehették át.

Fiatal Zuglói Sportolók díjban (és az ezzel járó 100.000 forintos ösztöndíjban) idén Muhari Eszter Barbara párbajtőrvívó, Takács István birkózó, Takács Fanni versenytáncos, Kőhalmi Emese, Biben Karina és Bakó Olga kajakosok, Gulyás Michelle öttusázó, Komáromi Krisztina Panna sportlövő, Bakó Tamás kenus és Bihary Boglárka karatés részesült.

A képviselő-testület döntése alapján a Zugló Sportjáért Rátonyi Gábor Emlékserleget pedig az idei évben Bundzsák Gabriella tornász, Kozák Ádám Zoltán sakkozó, Kozma Dominik úszó, Péni István sportlövő és Quittner Péter szervátültetett asztaliteniszező kapta.

– Az élsportolóink példát mutatnak, és a jó eredményeikkel motiválni tudják embertársaikat arra, hogy minél többet mozogjanak – mondta Horváth Csaba, aki elárulta, maga is úgy alakítja a napi teendőit, hogy mindennap fusson egy kicsit.

– Minden sportolónknak köszönjük az egész éves teljesítményét, és ezzel az ünnepséggel kívánunk nekik és edzőiknek, tanáraiknak nagyon boldog ünnepeket – zárta az ünnepséget Horváth Zsolt sportért felelős alpolgármester.

Az eseményen készült képekből összeállított galériát IDE KATTINTVA tekintheti meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb