Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szombat éjjeli átfogó rendőrségi akció Zuglóban

A szokásoknak megfelelően január utolsó szombatjának (29-én) éjjelén rendőrségi akció zajlott a zuglói közterületeken.

Ahogy azt Bányász István rendőr századostól, az akció parancsnokától megtudtuk, ezúttal két szomszédos kerületben, a XIII-ban és a XIV-ben vonultak nagy létszámban a közterületekre a rendőrök, és ellenőrizték az éjszakai forgalmat.
Mindennek a célja az ittas vezetők kiszűrése és a közlekedési morál javítása volt. Az akcióban közel húsz rendőr, nagyjából hasonló létszámú polgárőr és a Fővárosi Kormányhivatal Közterületfelügyeleti Főosztályának négy műszaki ellenőre vett részt. Ez utóbbiak a Hősök terén felállított mobil műszaki ellenőrző állomáson vizsgálták az ellenőrzött gépjárművek műszaki állapotát. Az akció során 37 fővel szemben kezdeményeztek eljárást, akik közül öt főt bűncselekmény elkövetéséért állítottak elő, hárman engedély nélkül vezettek járművet, hét fővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki, 19 fő ellen szabálysértési feljelentést tettek, három főre helyszíni bírságot szabtak ki, míg a műszaki ellenőrök kilenc jármű esetében állapítottak meg műszaki állapottal kapcsolatos hiányosságokat.
A január 29-i a korábbiaknál sokkal átfogóbb jellegű akció volt a kerületben, és, ahogy azt a kerületi kapitányságtól megtudtuk, a jövőben rendszeresek lesznek a hasonló események a közterületeken.
Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb