Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Újabb elsősegélynyújtó képzés indult

Kisgyermekes és gyereket váró szülőknek tart ingyenes elsősegélynyújtó oktatást a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete. Az ötórás, interaktív, szituációs feladatokkal teletűzdelt elméleti és gyakorlati képzés folyamatos, még lehet jelentkezni.

A szervezők fontosnak tartják, hogy a szülők rendelkezzenek alapfokú elsősegélynyújtási ismeretekkel, baj esetén tudják, mit kell tenniük. – Az anyukák, apukák megtanulják, hogyan kezeljék, ha gyermekük félrenyel, lázgörcsöt kap, megsérül, elveszíti az eszméletét, elájul, esetleg epilepsziás rohamot kap, de az újraélesztést is gyakorolják – részletezte a Magyar Vöröskereszt területi szervezője, Bohácsné Vilimek Ágnes.

Az elsősegélynyújtási képzéseket az önkormányzat támogatja – a területi vezető elmondta, kilenc éve kezdődött az oktatás, akkor általános iskolásokat tanítottak, majd a bölcsődei és óvodai dolgozókat, a lakosokat is bevonták, továbbá tervezik, hogy pedagógusoknak is meghirdetik, ők 30 kreditpontot kapnának a részvételért.

A képzésekről a Zuglói Civil Ház honlapján, a közösségi oldalakon és a Bosnyák utcai Adományboltban is tájékozódhatnak az érdeklődők.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb