Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

16 fát ültetünk 15 elöregedett, balesetveszélyes fa helyére

A Gundel Károly úton, az Állatkerti körúton, valamint a Hermina út Koós Károly sétányig terjedő szakaszán 102 fát vizsgáltak át a szakemberek. A vizsgálat során 15 fáról állapították meg, hogy elöregedett, balesetveszélyes állapotban van.

Zugló Önkormányzatának kötelező feladata a zuglói fák karbantartása, szükség esetén az elöregedett, balesetveszélyes fák kivágása.

Egyetlen fa kivágása is nehéz döntés.

Viszont egy látszólag életképes, ám rossz állapotban lévő fa kiszámíthatatlan módon, lényegében bármikor jelentős mértékű anyagi kárt, de akár életveszélyes sérülést is okozhat, és az utóbbi évekre jellemző szeles, szélsőséges időjárás miatt ez a veszély fokozottan fennáll.

A tervek szerint 2020. november 5-én, csütörtökön kezdik meg a szakemberek a 15 elöregedett, balesetveszélyes fa kivágását az érintett területen. Bár a hatóság 15 fa pótlását írta elő, Zugló Önkormányzata megbízásából 16 fát ültetnek el.

Az önkormányzat által felkért szakértők megvizsgálták azt a lehetőséget is, hogy még több fával pótolják az elöregedett, életveszélyes fákat, ám az érintett területen a közművek elhelyezkedése miatt nincs mód még több fa telepítésére.

A fakivágási és fapótlási munkák mellett a szakemberek elvégzik a fák faápolási munkáit (sarjazás, gallyazás, visszavágás, ifjítás, odúkezelés), hogy a lehető legtovább megóvjuk őket, mivel a fasorban található fák nagy része az elöregedési szakaszba került. A munkálatok a terv szerint december 11-én fejeződnek be.

A munkálatok idejére türelmüket és megértésüket kérjük.

Zugló Önkormányzata

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb