Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Várja az önkormányzat a bringás felvonulás résztvevőit

A ZUGLÓI ÖNKORMÁNYZAT VÁRJA A TOUR DE RÁKOSRENDEZŐ 3.0 BRINGÁS FELVONULÁS RÉSZTVEVŐIT

A Civil Zugló Egyesület vasárnapi Tour de Rákosrendező 3.0 rendezvénye kiválóan demonstrálja azt, hogy a kerékpár ma már a városi közlekedés teljes értékű eszköze. Zugló vezetése elkötelezett a mellett, hogy a kerékpárosok minél több biztonságos kerékpárutat használhassanak.

A közelmúltban elkészült egy járdaszakasz, amellyel a BVSC sporttelep Teleki Blanka út felőli része rendezettebbé vált, és az utat a gyalogosok mellett használhatják a kerékpárosok is. A valódi kerékpárút megépítéséhez azonban szükség van a MÁV Zrt. együttműködésére is, mivel az út fele részben a társaság tulajdonában van. Zugló nyitott arra, hogy a beruházás mielőbb megvalósuljon, ezért Karácsony Gergely polgármester a MÁV Zrt. vezetéséhez fordult, hogy a cég is vállalja a saját tulajdonrészére eső költségeket.

A kerékpárút-hálózat tudatos, hosszú távú fejlesztése érdekében Zugló együttműködik a Magyar Kerékpárosklubbal. A Klub javaslatot tett azokra jelenlegi fejlesztési igényekre, amelyeket Zugló a Fővárosi Önkormányzat számára nyújthat be a tervezett VEKOP pályázat “Fenntartható közlekedésfejlesztés” elnevezésű kiírására.

E mellett a Klub szakértőinek bevonásával kezdődhet meg a kerület hosszú távú kerékpárforgalmi hálózati tervének kidolgozása, amely részletesen felméri a kerékpáros közlekedés helyzetét, és meghatározza a fejlesztési irányokat is. Egy ilyen típusú stratégiai anyag későbbi EU-s és hazai pályázatok kidolgozásához nélkülözhetetlen háttéranyagot jelenthet majd.

Budapest, 2016. május 27.
Zugló Önkormányzatának Sajtóirodája

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb