Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A BKV felkészülten várja a nyári hőséget

A nyári időszak évről évre egyre nehezebben elviselhetővé váló forrósága a BKV -t is nehézségekkel szembesíti. A hőség az utasokat, a BKV dolgozóit, a járműveket és az infrastruktúrát is megviseli. A szolgáltatás stabil fenntartása mellett a vállalat igyekszik minden rendelkezésére álló eszközzel csökkenteni a kánikula negatív hatásait.

A hőség idején kiemelt figyelmet fordítanak a megfelelő mennyiségű víz, folyadék biztosítására, emellett a járművezetőknek engedélyezett a nyárias formaruha viselése, ennek nem kötelező eleme a kendő, nyakkendő, és bermuda nadrág hordása megengedett. A BKV az elmúlt években minden végállomási tartózkodó helyiséget klimatizált, ott szódagépek, hűtött ital áll rendelkezésre.

Az új járműbeszerzéseknek köszönhetően a villamos, trolibusz és autóbusz ágazatban is folyamatosan növekszik a klímaberendezéssel ellátott járművek száma. Ezek a nyári hőségben is megbízhatóan üzemelnek, néhány idősebb autóbusz esetében ütközik akadályokba a légkondicionálók karbantartása.

A metró megállóiban és az utasforgalmi terekben a szellőztető-berendezéseket a legnagyobb fokozaton működtetik, a 3-as vonal utasforgalom számára nyitott állomásain ivókutak állnak az utazóközönség rendelkezésére, ezek működését napi szinten ellenőrzik, esetleges meghibásodás esetén a javításokat soron kívüli elvégzik.

A melegebb időszakokban a napi hőmérséklet-ingadozások miatt a sínek többször kivetődnek. Ez a jelenség főleg a régebbi technológiával épült vágányokat érinti, ott a sínek és környezetük locsolásával védekeznek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb