Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A BRFK örökbe fogadta a Dózsa György úti szökevény pingvint

A Budapesti Rendőr-főkapitányság jelképesen örökbe fogadta Sanyit, a szökevény Pingvint, akit még márciusban fogtak be a Dózsa György úton.

Az állat az úton totyogott éppen, amikor egy taxis értesítésére a járőrök arra kanyarodtak. Szerencsére az éjszakai órákban kisebb volt a forgalom, így a rendőrök érkezéséig senki sem ütötte el az állatot. A rendőrök és a polgárőrök azonnal kiszálltak az autójukból, megállították a gyér forgalmat, majd befogták a pingvint, melyet aztán visszavittek az állatkertbe.

Május 11-én pedig Papp Kálmán Csanád hadnagy és Czene Erik őrmester, akik a pingvin befogásában részt vettek, ellátogattak az állatkertbe, hogy megnézzék, hogy van a kis védencük, akit Sanyinak kereszteltek el. A rendőrök nem üres kézzel mentek látogatóba, hanem a BRFK hivatalos dokumentumával, amely arról szólt, hogy a Budapesti Rendőr-Főkapitányság jelképesen örökbe fogadta a szökevény pingvint.

Sanyi egyébként híressé vált Dózsa György úti kalandjáról, mindenki rá kíváncsi, ezért már egy táblán is olvasható az Állatkertben, hogy a látogatók, milyen egyedi jelekről ismerhetik őt fel.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb