Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A droghelyzetről tartottak országos konferenciát

Szakmai előadások, beszélgetések, lézershow – ez várt az országos kábítószerügyi konferencia résztvevőit június 24-én a Zuglói Civil Házban. Az Önkormányzatok a prevenció jegyében című programot a Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szervezte.

A országos konferencia a korábban meghirdetett kábítószer ellenes rajzpályázat eredményhirdetésével kezdődött. Az egyik első díjat a Jaschik Álmos Művészeti Szakközépiskola diákja, Oravecz Adrienn vehette át, aki szerint hatalmas problémát okoz a drogfogyasztás, egyre többen szoknak rá a káros szerekre, azokat akik nem használnak tudatmódosító szereket, egyszerűen kiközösítik.

Hasonlóan vélekedett a második helyezett Orosi Tünde a Jókai Mór Általános Iskolából. Mint fogalmazott, drog hatása alatt minden szépnek, vidámnak látnak az emberek, elvesztik a kapcsolatot a realitással. Alkotásához a már korában látott Hero-in lézershow adta az ihletet. A szervezők összesen nyolc diákot és egy iskolát – Álmos Vezér Általános Iskola és Gimnázium – jutalmaztak. Az ajándékutalványt és az okleveleket Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője adta át, aki kifejtette: reményei szerint a rajzpályázat nem csak a gyerekek fantáziáját és gondolatait mozgatta meg, hanem a körülöttük élőkét is. Szerinte minden nap foglalkozni kell a témával, mert egyre többen fogyasztanak kábítószert, alkoholt és sokan dohányoznak. – Éppen ezért nagyon fontos a Zuglói KEF szerepe, mert összefogja a témával foglalkozó szervezeteket, alapítványokat – mondta az országgyűlési képviselő.

A konferencián több szakmai előadást is hallhattak a résztvevők – ilyen volt többi között a Kábítószerügyi Civil Koordinációs testület Élő jelentés a magyarországi droghelyzetről című ismertetője, de szó esett az agressziókezelésről és a művészetterápiáról is. – Azért kiemelkedő ez a program, mert megszűntek a pályázati lehetőségek, s bár az önkormányzat támogatja a munkánkat, kevés lehetőségünk van szakemberekkel konzultálni. Itt neves előadókkal beszélgethetünk, és egymással is megoszthatjuk a tapasztalatainkat – mondta a Zuglói Lapoknak Miklósyné Bertalanfy Mária, a Győr Városi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum alelnöke.

Sokacz Anikó, a Zuglói KEF elnöke pedig azt hangsúlyozta, hogy az állam fokozatosan vonul ki a területről, ezért tartotta fontosnak a konferencia megszervezését, ahol az érdeklődők kérdezhetnek, tanulhatnak a más kerületekből, más városokból érkezőktől.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb