Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A Három Testőr Önre vigyáz otthonában!

A három testőr OKF grafika

SZÉN-MONOXID-ÉRZÉKELŐ

A szén-monoxid egy színtelen, szagtalan gáz, csendes gyilkosként is emlegetik. A gáz otthonunkban főként a nyílt égésterű tüzelő-fűtő berendezések használata közben termelődik. A nyílt égéstér azt jelenti, hogy látjuk az őrlángot a készülékben és be is tudunk nyúlni az égéstérbe. Ilyen készülékek a teljesség igénye nélkül az ilyen típusú gázkonvektorok, az átfolyós vízmelegítők, gázkazánok, cserépkályhák és a kandallók. 

A nyílt égéstér jellege miatt még akkor is képződhet szén-monoxid, ha a készülék tökéletesen karbantartott és hibamentes.

A közhiedelemmel ellentétben a gázt a háziállatok nem tudják kiszagolni!

Egyetlen módszer van arra, hogy megtudjuk, szén-monoxid került az otthonunk légterébe, ez pedig a szén-monoxid-érzékelő használata. Ezek a készülékek nagy hanggal figyelmeztetnek minket arra, hogy veszélyes koncentrációjú szén-monoxid képződik, így még időben meg tudjuk tenni az életmentő intézkedéseket.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján megtalálható a készülékek hatóság által bevizsgált pozitív és negatív listája.

FÜSTÉRZÉKELŐ

Ha nem vagyunk elég körültekintőek, otthonunkban sok minden okozhat tüzet. Tűzhelyen felejtett ételek, vasalódeszkán felejtett vasalók, túlterhelt elektromos hálózat, vagy akár elektromos zárlat – ezek mind okozói a lakástüzeknek.

A füstérzékelő nagy hanggal, időben figyelmeztet minket arra, hogy tűz keletkezett, így azt még időben el tudjuk oltani, vagy ki tudunk menekülni otthonunkból és segítséget tudunk kérni.

KÉZI TŰZOLTÓKÉSZÜLÉK

Van egy eszköz, amelyet egyre többen használnak otthonuk biztonságosabbá tételére: ez a tűzoltókészülék. A tűz kezdeti szakaszában egy kézi tűzoltókészülékkel bátran, időben el tudjuk oltani a lángot, mielőtt az többmilliós kárt, vagy tragédiát okozna.

Minden háztartásba javasoljuk, ahogyan az autókba is. 

A tűzoltókészülék a legtöbb szupermarketben megtalálható.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb