Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

„A mi Március 15-énk!”

1848. március 15-én hazánkba is beköszöntött a „Népek tavasza”, virágba borítva a szabadság eszméjét. Ezen a napon az emberek kezükbe vették sorsuk irányítását és vér nélkül kivívták függetlenségüket. Azóta március 15-e az összefogás jelképe, a polgári magyar nemzet születésnapja.

A Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatala az 1848. március 15-i események és a ’48-as hősök tiszteletére közös ünneplésre hívja Magyarországot.

Találkozzunk 2015. március 15-én (vasárnap) 15.00 órakor a Budai Várban a Szentháromság téren lévő Szent István szobor melletti színpadnál

Fogjunk össze, hogy Magyarország minél több településén szavalhassuk el együtt a forradalom himnuszát, Petőfi Sándor Nemzeti dal című költeményét!

Jelentkezni a titkarsag@14kh.bfkh.gov.hu e-mailcímen lehet a kapcsolattartó nevével, elérhetőségével és a résztvevők tervezett létszámának megadásával, 2015. március 13-án (péntek) 10.00 óráig.

A XIV. kerület kreatív fiataljai imázsfilmet, fotósorozatot, hangzóanyagot készíthetnek a központi rendezvény helyszínén tartott ünnepi megemlékezésről és közös szavalásról.

A megmozdulásokról készült dokumentációt (videó, fotók, fájlok formájában) kérjük, küldjék el az nrh.rki.kommunikacio@hm.gov.hu címre. A beérkezett képeket és videókat az HM NRH Facebook-oldalának követői értékelik majd és a belőlük készült összeállításokat közzé tesszük a közösségi oldalakon, és a http://marcius15.kormany.hu oldalon.

Emlékezzünk együtt ’48 hőseire!

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb