Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A népbetegségeket szűrték

Ingyenes hétvégi szűrőnapot tartott a Zuglói Egészségügyi Szolgálat (ZESZ). Az Örs vezér téri szakrendelőben a leggyakoribb népbetegségeket vizsgálták szeptember 5-én.

A szombati, ingyenes egészségnap keretében fül-orr-gégészeti vizsgálaton, hallásvizsgálaton, bőrgyógyászati, urológiai és reumatológiai tanácsadáson, memória, csontritkulás, allergia, valamint légzésfunkció vizsgálaton vehettek részt az érdeklődők, akiknek a vérnyomásukon, illetve BMI indexükön kívül vércukor-, koleszterin-, és húgysavszintjüket is megmérték.

Dr. Révai Tamás, a ZESZ igazgató-főorvosa a Zuglói Lapoknak elmondta, az évenként megszervezett egészségnap célja, hogy még idejében felfedezzék a lakosoknál azokat a népbetegségeket, amelyek sokszor tünetmentesek, de komoly szövődményekkel járhatnak. Kiemelte, hogy a ZESZ munkatársai a szűrővizsgálatok során felderített vérnyomás vagy vércukor problémák további célzott szakvizsgálatait is vállalják.

Fotó: Balogh Róbert

Manninger Andrásné minden szűrőnapot, illetve egészséggel kapcsolatos világnapot előre beír a naptárába. “Mindenhová elmegyek, ahol lehetőség van ilyen vizsgálatokra, mert szeretek tisztában lenni az egészségügyi állapotommal” – magyarázta a zuglói asszony, aki az elsők között érkezett a programra. “Tegnap éjszakai is rosszul voltam, most megtudhatom, hogy mitől lehetett. Ráadásul ilyenkor nem kell órákat, heteket várnom a diagnózisra, és a bejelentkezést is elkerülöm” – mutatott rá.

Vass Ildikónak nemrég komoly lábsérülése volt, azóta szeretne egy csontsűrűség vizsgálatot elvégeztetni. “Hét közben nincs időm ilyesmire, ezért örültem, hogy itt van erre is lehetőség. A hallásvizsgálatra is bejelentkeztem, mert a családban van ilyen típusú beteg. Nekem még nincs problémám, de a megelőzés a legfontosabb” – hangsúlyozta.

Azok, akik részt vettek a szeptember 5-i egészségnapon, a szűrővizsgálatok végén tombola jegyeket kaptak, amelyekkel értékes ajándékokat – többek között infralámpát, étrend-kiegészítőket, gyógyászati segédeszközöket – nyerhettek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb