Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A pedagógusokat köszöntötték a Civil Házban

A pandémia óta most tudta először köszönteni hagyományos ünnepség keretében a pedagógusokat a zuglói önkormányzat. A helyszín viszont nem a megszokott volt: a Civil Házban tartott rendezvény teltházas lett.

Korábban az ünnepségeknek a Columbus utcai Zeneház (és a Szent István Király Zeneiskola) adott otthont, most viszont a felújítása miatt új helyszín után nézték a szervezők.

Az idei ünnep végül a Zuglói Civil Ház nagytermében volt, ahol a várakozásoknak megfelelően zsúfolásig megtelt a nézőtér. De nemcsak pedagógusokkal, hanem érdeklődőkkel is. Ott ült többek között a kerület két országgyűlési képviselője, Hadházy Ákos és Vajda Zoltán is. De eljött az ünnepségre a Közép-Pesti Tankerület igazgatója, dr. Házlinger György is. Nekik nem sok feladatuk akadt, nem úgy az önkormányzat vezetőinek, Horváth Csaba polgármesternek, Horváth Zsolt, Rózsa András és Hajdu Flórián alpolgármestereknek, Hevér László Györgynek, a Népjóléti Bizottság elnökének, illetve Farkas Tibor Jánosnénak, a Zuglói Egyesített Óvoda vezetőjének, akik ezen a délutánon számos elismerést adtak át.

– Az a jó oktatási rendszer, melynek fókuszában a diákok állnak – mondta a polgármester köszöntőjében -, ám a tanév végéhez közeledve legalább ezen az egy napon a pedagógusok álljanak a középpontban, akiknek egész éves munkájukért mindnyájan köszönettel tartozunk. Szakmájuk az egyik legfontosabb és legkevésbé elismert szakma, s a helyzet remélhetőleg megváltozik egyszer. Biztosan kijelenthetjük, Zuglóban kiváló pedagógusok dolgoznak, és ezt a tudást szakmailag, erkölcsileg és anyagilag is honorálni kellene.

Fotó: Balogh Róbert

Elsőként a Díszoklevelek és kitűzők, valamint a Pedagógusok Szakszervezetének kitüntető jelvényeit adták át a 65 éves pályafutással rendelkező Szabó Ferencné tanítónak, illetve az egyaránt 50 éve diplomázott Mocsári Gyuláné és Fonó Józsefné óvodapedagógusoknak.

A több mint 25 éven keresztül végzett munkája elismeréseképpen a Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetést vehette át Falus Csilla, dr. Lukácsné Kiss Erzsébet, Murányi Jánosné és Bernáthné Lázár Dorottya.

Ugyancsak több mint 25 éves munkájukért Zugló Lakosságának Szolgálatáért Díjat vehetett át Páczay Sándorné, Barefieldné Kovács Aranka, Csonkáné Kormos Terézia, Gerhauserné Havady Zsuzsanna, Krasznai Gizella, Varga Tünde Mária, Körmöndi Gabriella, Merczel Marianne, Ignáth Beáta, Kozák Lászlóné, Bernáthné Lázár Dorottya, dr. Lukácsné Kiss Erzsébet, Méhesné Kovács Zsuzsanna, Murányi Jánosné, Kárpáti Ildikó, Czibikné Nagy Irma, Dr. Horváth Jánosné és Turócziné Eörsi Ágota.

A közművelődés terén végzett kiemelkedő tevékenységéért Zugló Közművelődéséért Díjat kapott Majkó Zsuzsanna és Somogyi Tímea.

Zugló Önkormányzata Dicsérő Oklevelet adományozott Opovszkiné Balázs Ágnesnek, Páter Sztyepanovics Györgynének, Magda Katalinnak, Szőnyi Gábornak és Palik Andreának.

Idén a Fiatal Pedagógusok Elismerő Oklevele elismerést Bódi Dalma, Kupovics Veronika és Bakkai Melinda vehették át.

Balassai Márta, Lőke Andrea, Baumann Zsoltné, Bódizs Anikó, Pintér Sarolta, Drechsler Mónika Éva és Szabó Ágnes a Zuglói Gyermekekért Díjat kapták.

Zugló Közoktatásáért Díjban részesült Nászné Szíjjártó Erzsébet, Berek Sándorné, Csadáné Tóth Erika, Szijj Béla Zoltán és Lakócainé Bendes Lilian.

És legvégül az idei tanévben a kerület legnagyobb oktatási elismerését, a Zirzen Janka Díjat Nagyné Jávori Zsuzsanna Mária, a Zuglói Egyesített Óvoda szakmai vezető-helyettese, egy több mint negyven éve Zuglóban dolgozó óvodapedagógus és óvodavezető érdemelte ki.

A díjazott pedagógusoknak a Zuglói Tihany Óvoda és a Zuglói Liszt Ferenc Általános Iskola növendékei kedveskedtek egy-egy rövid ünnepi műsorral.

Az eseményen készült, egyéni fotókat EZEN a linken tekinthetik meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb