Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Pályázatokról döntöttek a képviselők

Horváth Csaba polgármester vétója nyomán rendkívüli ülésen tárgyalta újra a képviselő-testület a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. (Zuglói Zrt.) új vezérigazgatójának kiválasztására vonatkozó, módosított tartalommal elfogadott pályázatot. Ezen túlmenően határozott még a grémium az önkormányzati cégek vezetőinek javadalmazásáról, a közétkeztetésre és parkoló automaták üzemeltetésére kiírt tenderről is.

Az ülés megkezdése előtt napirend előtti felszólalásában az Alsórákos egy részét is magába foglaló 13. számú választókerület országgyűlési képviselője, Vajda Zoltán (MSZP) elmondta: amikor ideje engedi, mindig eljön a képviselő-testület ülésére. Az Alsórákoson élőkre külön figyelmet fordít, számukra önálló irodát fog fenntartani.

Hadházy Ákos (független), a Zugló nagyobb részét lefedő 8. számú egyéni választókerület megválasztott országgyűlési képviselője kifejtette: nem lesz a szakmai munkát végző testület ellenőre, az üléseken alkalomszerűem fog részt venni.

Hadházy Ákos a képviselő-testületi ülésen

Victora Zsolt képviselő, átláthatósági tanácsnok (MKKP) bejelentette, az Ez a minimum! korrupcióellenes projekt értékelése szerint az elmúlt évben a zuglói volt Magyarország harmadik legátláthatóbb önkormányzata. Célul tűzték ki az első hely elnyerését, ennek elérésére az ajánlások figyelembevételével cselekvési tervet dolgoznak ki.

Horváth Csaba polgármester (MSZP) hangsúlyozta, számít az országgyűlési képviselőkre az önkormányzatot érintő jogszabályi javaslatok parlamenti képviseletében és a pályázatokhoz való hozzáférés segítésében. Az átláthatósági projektben elért harmadik helyet jó eredménynek tartja, de célja, hogy Zugló maximálisan feleljen meg a program valamennyi kritériumának.

Dr. Tiba Zsolt jegyző bejelentette, a 9. számú egyéni választókerületben várhatóan szeptember 18-án tartanak időközi választást az országgyűlési képviselői mandátumot szerzett Szabó Rebeka lemondása miatt.

Igazgatói pályázat

A képviselő-testület Horváth Csaba vétója nyomán újra tárgyalta és a polgármester előterjesztői módosításával jóváhagyta a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. (Zuglói Zrt.) új vezérigazgatójának kiválasztására vonatkozó tenderjavaslatot.

Horváth Csaba polgármester a képviselő-testületi ülésen

A grémium május 26-án tárgyalta az előterjesztést, melyet a képviselők az MSZP-Összefogás Zuglóért Frakció által benyújtott módosító indítvánnyal fogadtak el. A modifikált tender az előterjesztésben szereplőtől lényegesen alacsonyabb alapbért kínált, amely ellentétes volt azzal a törekvéssel, hogy jól felkészült, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező személyek jelentkezzenek a vezérigazgatói munkakörre, ezért kezdeményezte a polgármester a pályázat újratárgyalását.

A vitában Rozgonyi Zoltán képviselő (Fidesz) üdvözlendőnek nevezte, hogy a feltételek között szerepel a gazdaságtudományi vagy közszolgálati egyetemi végzettség, viszont frakciója az ajánlott 1,5 milliós alapbért magasnak találja, csak az 1 milliós fizetést tartják elfogadhatónak.

Horváth Csaba válaszában azt mondta, az 1,5 millió forint nem magas, a Zuglói Zrt.-hez hasonló volumenű állami vállalatoknál 3–4 milliós igazgatói fizetések vannak. Várnai László képviselő (CivilZugló Egyesület) kérdésére válaszolva a polgármester kifejtette: a beterjesztői módosításban szereplő 1,5 milliós alapbért a koalíciós partnerek javasolták. A pályázati eljárásba bevont, garanciát is nyújtó Prohuman 2004 Munkaerő Szolgáltató és Tanácsadó Kft.-t munkadíja 2,5 millió forint.

Rozgonyi Zoltán a kéviselő-testületi ülésen

Közétkeztetési tender

A képviselők határoztak még arról is, hogy pályázatot írnak ki az önkormányzati fenntartású oktatási- és szociális intézmények tanulóinak, illetve ellátottjainak közétkeztetésére. A tender azért vált szükségessé, mert a Hungast 14. Kft.-vel közétkeztetésre és tálalókonyha üzemeltetésére vonatkozó megállapodás augusztusban megszűnik.

Az előterjesztéshez Várnai László módosító indítványt nyújtott be, melyben azt javasolta, hogy a szolgáltatásra lehessen részajánlatot is benyújtani. Ezt a testület elutasította.

Vida Attila képviselő (LMP) úgy vélte, szakmailag nem megalapozott a pályázat részekre bontása.  Rozgonyi Zoltán felszólalásában azt kifogásolta, hogy a tender későn kerül kiírásra, amiért szerinte kizárólag a polgármester a felelős.

Szatmáry-Jähl Angéla azt javasolta, hogy a versenyeztetés érdekében az önkormányzat korcsoportokra írjon ki étkeztetési pályázatot, így a nagy cégek is kénytelenek lesznek részajánlatot tenni.

Horváth Csaba képviselői felvetésekre válaszolva azt mondta, a pályázat összeállításakor gondolkoztak a résztendereztetésről, de ennek az a veszélye, hogy lehetnek lefedetlen területek, ezért elvetették az ötletet. A tender azért csak most került a testület elé, mert eddig nem állt rendelkezésre a közbeszerzési pályázat kiírásához szükséges fedezet, ugyanis az idei büdzsébe betervezett összeg nem volt elég a megugrott szolgáltatásár- és a drasztikus alapanyagár emelkedés miatt. Ez okból nem szerepel a pályázatban a tálalókonyha fejlesztés sem – reagált a polgármester Pécsi Diána képviselő (MSZP) felvetésére.

Parkolóórák üzemeltetése

A testület egy éves megbízatási időre szóló pályázatoz írt ki a Zuglóban rendszeresített 283 darab Parkeon Strada parkolójegy-kiadó automata működtetésére és üzemkész állapotban tartására.

Rózsa András alpolgármester (Momentum) jelezte, pártja kérésére csökkentették a szerződés időtartamát a pályázatban három évről egy évre. Ez alatt ugyanis fel lehet tárni, hogy melyek azok a szolgáltatások, amelyeket csak egy bizonyos cég tud elvégezni és melyek olcsóbb megoldással kiválthatók. Rozgonyi Zoltán úgy nyilatkozott, ennél a tendernél is rövid az idő a közbeszerzés lefolytatására.

Várnai László felszólalásában kifejtette: a Zuglóban parkolóknak csak a 25 százaléka fizet pénzzel, a többiek mobil applikációt használnak. Ezt az irányt kellene erősíteni, így kevesebb órára lenne szükség, aminek kisebb az üzemben tartási költsége.

Vida Attila arra hívta fel a figyelmet, hogy a parkolóórák elhelyezésén nem lehet változtatni, azt törvény írja elő.

A grémium módosította a Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft., a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. és Zuglói Sport és Rendezvényszervező Non-profit Kft. ügyvezetőjének a javadalmazását.

Várnai László úgy vélte az önkormányzati tulajdonú cégek nem egyforma méretűek, így vezetőik feladatai és felelősségük is eltérő, bérezésüket ennek figyelembevételével kellene megoldani. Rozgonyi Zoltán úgy látta, semmi nem indokolja a cégvezetők fizetésemelését. A polgármester kiemelte, a javadalmazás növelés célja, hogy a jó szakembereket ne hagyják el Zuglót.

Várnai László a képviselő-testületi ülésen

Rózsa András alpolgármester kihangsúlyozta, a került nem áll jól anyagilag, azonban a cégvezetők kulcspozíciót töltenek be, az ő munkájuk jelentősen befolyásolja a szolgáltatások színvonalát és a takarékosabb gazdálkodást, ezért fontos az elismerésük.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb