Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A Puskás Stadion tervezett parkolóiról kér tájékoztatást Zugló polgármestere

Közérdekű adatigénylést nyújtott be Karácsony Gergely a Nemzeti Sportközpontokhoz a Puskás Ferenc Stadion építésével kapcsolatban. A zuglói polgármester szerint, ha igazak a sajtóban megjelent információk a stadionnál létesítendő parkolók számával kapcsolatban, akkor a zuglóiaknak a mostaninál is súlyosabb parkolási és közlekedési problémákkal kell majd szembenézniük.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás szerint a lelátóval rendelkező, fedetlen vagy részben fedett sportlétesítmény minden megkezdett 15 férőhelye után egy személygépkocsi elhelyezését kell biztosítani. A stadion tervei 67155 férőhelyről szólnak, így az előírás szerint 4477 parkolóhelyet kell kialakítani az építkezés során a stadionhoz. Az építési tervben azonban most csak 556 parkoló szerepel, ami még arra sem elegendő, hogy a mozgássérültek, az újságírók meg tudjanak állni a létesítménynél.

Karácsony Gergely úgy véli, mennyiben valóban csak 566 parkoló lesz, akkor tovább súlyosbodik a zuglóiak helyzete, akik egy-egy nagyobb rendezvény kapcsán egyáltalán nem tudnak saját otthonuk környékén parkolni, hiszen a stadion vendégei az épület melletti utcáikat foglalják el. Ha viszont megépül a szükséges 4477 parkoló, akkor az közlekedési katasztrófát jelenthet Zuglóra nézve, hiszen a kerület közlekedési hálózata nem ekkora igénybevételre készült.

A polgármester a Nemzeti Sportközponttól közérdekű adatként kikérte az építési engedély parkolókról szóló dokumentumait, valamint a környezetvédelmi és közlekedési hatástanulmányokat. Ezeket látva kiderülhet, hogy valójában hány parkoló épül, és hogy az engedélyezés az érvényes jogszabályok szerint történt-e. A polgármester szerint amennyiben nem a megfelelő mennyiségű parkoló épül meg, úgy az akár a stadion használatbavételi engedélyét is veszélyeztetheti.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb