Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A Radnóti Miklós gyakorló iskola végzett az első helyen a HVG rangsorában

A zuglói ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium lett a legjobb a HVG idei középiskolai rangsorában, egy másik neves zuglói gimnázium viszont hosszú idő után került ki az első tízből.

Ismét megjelent a HVG gimnáziumi rangsora, amely érdekes eredményt hozott. A szinte már bebetonozott elsőnek számító Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskolát és Gimnáziumot ugyanis megelőzte a zuglói ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium, amely intézmény így az országos rangsor élére került. A második – harmadik helyen a Fazekassal holtversenyben az Eötvös József Gimnázium végzett. A TOP 10-ben egyébként nyolc budapesti és két vidéki gimnáziumot rangsoroltak. Ezek között azonban hiába keressük a Szent István Gimnáziumot, amely hosszú idő után először került ki az élmezőnyből.

A HVG tizedik alkalommal jelentette meg az ország száz gimnáziumának rangsorát, melyben a Radnóti révén zuglói siker született. Az indoklás szerint a Cházár András utcai iskola diákjai mind a kompetenciamérésen, mind pedig az érettségin és felvételiken is kimagasló teljesítményt nyújtottak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb