Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A sárgaságot kezelhetik az Uzsoki Utcai Kórház új eszközeivel

Az Uzsoki Utcai Kórház is nyert a K&H gyógyvarázs programon. Két, összesen több mint kétmillió forint értékű eszközt kaptak, amelyek az újszülött korban gyakori sárgaság kezelését segítik.

Ezentúl édesanyjuk mellett kezelhetik a besárgult gyerekeket. Az új berendezések egy-egy speciális fényáteresztő kisruhából és egy készülékből állnak, amire fektetve  fototerápiával gyógyítják a kicsiket. Ez a kékfényágy.

“A gépet az anyukák is kezelhetik, így az esetenként több napon át tartó terápia nem zavarja meg a kötődés kialakulását. A régi eszközeink miatt eddig kétszer hat órára el kellett választanunk a gyerekeket az édesanyjuktól” – magyarázta a kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztály, Újszülött részlegének főorvosa, Dr. Geréby Krisztina.

A programnak köszönhetően idén kilenc megye tizennégy gyermekegészségügyi intézménye összesen 20 millió forint támogatásban részesült.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb