Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Független vizsgálatot sürget Zugló polgármestere

Karácsony Gergely a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. vezetéséhez és az illetékes Kormányhivatalhoz fordul azért, hogy tisztázódjon: jutott-e rákkeltő azbeszt az építési törmelékbe a volt Hungexpo épületek bontásakor.

A polgármester arra kéri a területet kezelő Városliget Zrt.-t, hogy haladéktalanul bízzon meg egy független, azbesztmentesítésre akkreditált céget, hogy vegyen mintát a helyszínen, és tisztázza, van-e rákkeltő anyag az építési törmelékben.

“Ha ez bebizonyosodik, akkor azonnal meg kell tenni a szükséges óvintézkedéseket és elvégezni a terület azbesztmentesítését. Zugló vezetése számára a zuglói polgárok biztonsága és egészsége a legfontosabb, de mivel az Önkormányzatnak nincs eljárási jogosultsága a Városliget Zrt. által kezelt területen, csak sürgetni tudja az intézkedést” – olvasható a közleményben.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb