Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A surranó tolvajpáros kiszemelte a kisfuvarozókat

Kisfuvarozókra specializálódott egy tolvajpáros Zuglóban és Kőbányán. Az elkövetők azt használták ki, hogy az áruszállítók általában készpénzben tartják maguknál a rakomány árát, amit sokszor a vezetőfülkében tartanak, amíg a szállítmányukat lepakolják.

Zuglóban először február 17-én egy pékség előtt károsítottak meg ezzel a módszerrel egy áruszállítót. A sértettől 500.000 forintot raboltak el. A térfigyelő kamerák rögzítették az eseményeket, így sikerült a rendőröknek beazonosítaniuk az elkövetők autóját. A következő bejelentés március 10-én érkezett a zuglói kapitányságra. Ekkor egy könyvszállítmányt lepakoló sofőrt rövidítették meg 36.000 forinttal. A kamerafelvételen ismét feltűnt a fekete színű Volkswagen Golf. Később kiderült, ez a jármű aznap a X. kerületi rendőröknek is látókörébe került. Ott az autó feltűnésével egy időben egy építkezésnél tűnt el egy teherautó vezetőfülkéjéből egy övtáska. A tolvajpáros aznap egy harmadik autóból is szeretett volna lopni, ám ezúttal egy éber járókelőnek sikerült az egyik elkövetőt lefotóznia, s a képet eljuttatta a rendőrökhöz.

A két kerület rendőrei ezt követően összedolgozva beazonosították az egyik feltételezett elkövetőt, egy ecsegi férfit, aki ellen vagyon elleni bűncselekmény miatt intézkedniük kellett. A gyanúsított kapcsolatainak elemzésekor került képbe egy 48 éves mátraverebélyi férfi, aki pedig egy fekete színű VW Golffal járt.

A rendőrök úgy számoltak, az elkövetők az M3 autópályán indulnak majd hazafelé, ezért ott állítottak csapdát nekik. A legvalószínűbb az volt, hogy a hatvani kijárónál fogják elhagyni az autópályát, hogy aztán a 21-es úton hazamenjenek. A rendőrök számítása bejött: a lehajtónál mindkét tolvajt elfogták. Az ecsegi férfit letartóztatták, míg az autót vezető társát a bíróság – elektronikus mozgáskövető eszköz használatával – bűnügyi felügyelet alá helyezte.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb