Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A szociális szféra dolgozóit jutalmazták

A Szociális Munka Napja alkalmából reflektorfénybe került a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ és az őket támogató civil szervezetek, cégek példás összefogása, valamint az emberfeletti munkát végző kerületi szakemberek, segítők tevékenysége a Zuglói Civil Házban.

Horváth Csaba polgármester, Szabó Rebeka szociális ügyekért felelős alpolgármester, Hevér László György a Népjóléti Bizottság elnöke, valamit Varga Sándor a ZCSK igazgatója méltatta és elismerésben részesítette a szakembereket. A rendezvényen megjelent Hajdu Flórián alpolgármester, a képviselő-testület több tagja, valamint dr. Nagy András Csaba, a ZESZ igazgató főorvosa és Házlinger György, a Közép-Pesti Tankerületi Központ igazgatója. Horváth Csaba nyitó beszédében háláját és tiszteletét fejezte ki az önkormányzat nevében a szociális munkát vállaló szakembereknek.

– Igazán példamutató és értékes az a munka, amit önök végeznek, amit önök nyújtanak, mindenki más érdekeit a saját érdekeik elé helyezve. Ennél tiszteletreméltóbb hivatást nem tudok elképzelni. Kérem, hogy továbbra is folytassák a rászoruló emberek, családok, gyermekek életét megkönnyítő tevékenységüket. Fogadják elismerésemet – mondta a polgármester.

Szabó Rebeka szociális ügyekért felelős alpolgármester köszöntőjében az Esélylabor Egyesület rövidfilmjére hívta fel a figyelmet, amely méltón ábrázolja a szociális munkások sokrétű tevékenységét. Carl Rogers humanisztikus pszichológus gondolatát idézve Szabó Rebeka arról is beszélt, hogy a szociális munka társadalmi megbecsülését gátolhatja, hogy azokat az embereket, akik a rászoruló csoportokat segítve dolgoznak, a társadalom hajlamos az említett csoportokhoz sorolni, stigmatizálni.

– Zugló Önkormányzatán belül azon is dolgozunk, hogy a lakosság szélesebb köre értesüljön a szociális munkások tevékenységéről, mert a jövőben is nagyon nagy szükségünk lesz a munkájukra, szakértelmükre – tette hozzá az alpolgármester.

Hevér László György, a Népjóléti Bizottság elnöke beszédében kiemelte a Zugló-pótlék állandósításának fontosságát, amely, ahogy hangsúlyozta, maradjon éveken átnyúló, elvehetetlen támogatása a szociális és az óvodai területen dolgozó zuglói szakemberek számára.

Varga Sándor, a Zuglói Család-és Gyermekjóléti Központ igazgatója kiemelte a pandémia idején azt a fontos és példamutató összefogást, amely a ZCSK munkatársai és a támogató szervezetek között jött létre.

– Zuglóban soha nem látott civil és egyházi összefogásra került sor. Olyan mennyiségű, mértékű segítséget tudtunk mozgósítani a kerület lakossága számára, amivel sokkal kisebb áldozattal átvészelni ezt az időszakot – mondta Varga Sándor, aki az ünnepélyes eseményt a szociális munkások Oscar-gálájaként jellemezte.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

A rendezvényen kétféle díjat adtak át. A Gondozási munkáért járó díjat Csikány Farkas Éva pszichológus és Nagy Viktória családsegítő, a ZCSK munkatársai vehették át Horváth Csaba polgármestertől és Szabó Rebeka alpolgármestertől. A zuglói önkormányzati rendelet alapján az elismerés azokat illeti meg, akik a segítő szolgáltatások területén hosszabb ideje kiváló munkát végeztek.

Az Együtt segítünk díjat Varga Sándor, Máhr-Urbán Beatrix és Szenthe Zsolt adták át. A jutalmat a ZCSK 2016-ban alapította, megköszönve azon együttműködő és támogató egyének, civil szervezetek és intézmények munkáját, akik a lehető legtöbbet tették a zuglói gyerekekért, felnőttekért, családokért és a ZCSK munkatársaiért.

Egyéni díjazottak:
Máthé Izabella rendőr
dr. Harmati Valéria gyerekorvos
dr. Sirkó Éva pszichiáter
Székely Krisztina, a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Ált. Isk. Osztályfőnöke
Földesné Fábián Csilla, a Heltai Gáspár Ált. Isk. igazgatója
Nászné Szijjártó Erzsébet, a Zuglói Mókavár Óvoda vezetője

Díjazott civil szervezetek:
Tündérpakk Alapítvány (Pataki-Szomolányi Tímea)
Segítséggel Jó Szívvel Alapítvány (Nagy Tímea)
Nyugodt Szív A Lakhatásért Alapítvány (Pongrácz Erzsébet)
Katolikus Karitász (Ságodi Péterné és Pálmainé Lakatos Enikő)
Zuglói Civil Ház (Szabó-Gere Imre)

Intézményi díjazottak:
Micimackó Kuckója Bölcsőde (Susán Mihályné, Szász Eszter)
Zuglói Benedek Elek EGYMI (Nagyné Szakál Györgyi)
Zuglói Egyesített Óvoda Narancs Tagóvoda (Nickmann Borbála)
Zuglói Egészségügyi Szolgálat (dr. Nagy András Csaba igazgató főorvos)
Védőnői Szolgálat (Gitidiszné Gyetván Krisztina)
Zuglói Önkormányzat Humánszolgáltatási Főosztálya (Bondorné Gyurcsi Mária)

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb