Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A világ legidősebb olimpiai bajnoka, akinek élete meghatározó részét Zugló jelentette

Január 9-én ünnepelte 101. születésnapját a világ legidősebb olimpiai bajnoka, Keleti Ágnes.

A Nemzet Sportolója, Magyar Érdemrend és Prima Primissima díjjal kitüntetett, ötszörös olimpiai bajnok tornász pályafutásának egy részét (1945-1950) a zuglói Budapesti Postásban (ma Postás SE) töltötte.

Keleti Ágnes az 1956-os Melbourne-i olimpiát követően Ausztráliában, majd Izraelben telepedett le. A közel-keleti országban edzőként és tanárként is nagy szerepet vállalt a nemzeti tornasport fejlődésében, amiért 2017-ben Izrael állam díját is átvehette, és az országos tornabajnokságot is róla nevezték el.

Egy éve, a századik születésnapja alkalmából az UTE tornacsarnoka is az ő nevét vette fel.

Keleti Ágnes utoljára 2017-ben járt Zuglóban, amikor is az Őrnagy utcai Csanádi Árpád Sportiskola, Általános Iskola és Gimnázium év végi gálájának díszvendége volt. Akkor a kéznyomatát is a kerületi iskolában hagyta.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb