Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A Zuglói Önkormányzat válasza Hadházy Ákos kijelentéseire

Visszautasítjuk Hadházy Ákos ma reggel a Facebookon megjelent vádaskodását a zuglói ingatlaneladással kapcsolatban, amivel nem csak a zuglóiakat téveszti meg, hanem az ellenzéki összefogás szimpatizánsait is.

Ha időt fordított volna arra, hogy utánanézzen az általa felhozott ingatlaneladás részleteinek, vagy csak egyszerűen Önkormányzatunkhoz fordul a valós adatokért, akkor megkímélhette volna magát attól, hogy veszítsen a hitelességéből azzal, hogy csúsztatásokat, valótlanságokat jelentet meg. Mindennek az árát ugyanis elsősorban a zuglóiak fizethetik meg, miközben őket akarja képviselni a zuglói képviselői mandátum megszerzésével.

Állításaival szemben ugyanis a tények a következők:

 1. Zugló Önkormányzata a szóban forgó ingatlanokat (Egressy út 102-104. és 106., Angol utca 28.) 2021. június 2-án NYILVÁNOS pályázaton hirdette meg. A hirdetmény minden törvényi feltételnek megfelelt. A Hadházy Ákos által megfogalmazott rágalom, miszerint a hirdetmény „stikában, a nyilvánosságot kerülve” történt, hazugság, a Pályázati Felhívás ugyanis számos fórumon megjelent:

– Két országos napilapban, a Népszavában és a Magyar Nemzetben.

– Zugló médiafelületein, így az önkormányzat honlapján (www.zuglo.hu) és a Zuglói Zrt. honlapján (www.zugloizrt.hu).

– A Polgármesteri Hivatal, valamint a Zuglói Zrt. hirdetőtábláján való kifüggesztéssel (jelezve a kifüggesztés pontos dátumát).

– Az értékesítendő ingatlanon történő kifüggesztéssel.

– Az ingatlan.com webes felületén 30 napig.

 

 1. A pályázat nyílt volt, vagyis annyian adhattak be ajánlatot, amennyien csak akartak. Hadházy Ákos rosszindulatú sugalmazásával szemben az igazság: aki megvásárolta a pályázati anyagot, minden információt megkapott.
 2. Az ingatlan eladásáról először még 2013-ban, Papcsák Ferenc, fideszes polgármester idején döntöttek.
 3. A szóban forgó ingatlan értékesítéséről később többszörös testületi döntés született (legutóbb: 2021. február 25.)
 4. Csak 2019-ben 6 alkalommal írtak ki nyilvános pályázati felhívást az ingatlanra:
 • február 4-március 5-ig
 • április 4-május 6-ig
 • május 9-június 11-ig
 • június 18-július 18-ig
 • augusztus 6-szeptember 5-ig
 • október 7-november 6-ig

Ezekre azonban még érvényes ajánlat sem érkezett, vélhetően a túl magas ár miatt.

 

 1. Ezek után idén az ingatlanra újabb értékbecslést készíttetett az önkormányzat, amelyet a törvényi előírásoknak megfelelően két független értékbecslő készített. Ezekből végül a magasabb áron, 709 millió forintért lett legutóbb meghirdetve az ingatlan. Hadházy Ákos posztjában kifejezte, hogy nem érti, hogy a korábbi 838 millióra becsült érték miért csökkent. Azt viszont talán tudja, hogy ha valami többszöri meghirdetés után nem megy el egy bizonyos áron, és még érdeklődők sincsenek, akkor tudomásul kell azt venni, hogy az ár jócskán a tényleges piaci ár felett van és csökkenteni kell azt.

 

 1. Miután kivéreztette az önkormányzatot az Orbán kormány, a Covid-járvány óta Zugló több mint 10 milliárd forinttal kevesebb összegből gazdálkodik, így Zugló Önkormányzata Zugló fejlődése, zuglói fejlesztések érdekében arra kényszerül, hogy a “családi ezüstből családi aranyat” hozzon létre, ami minden zuglói lakos életminőségét szolgálja.

 

 1. Végezetül Hadházy arra is utal, hogy az egyetlen ajánlattevő Tiborcz István egykori üzlettársa és azt mondja, hogy Tiborczékkal nem szabadna üzletet kötni semmilyen körülmények között.

A kormányzattal szembeni politikai indulataink valószínűleg teljesen azonosak, de egy önkormányzatot ezek nem vezérelhetnek. Egy önkormányzat nem dönthet politikai alapon, hanem csakis a törvények szerint, máskülönben köztörvényes bűncselekményt követne el.

A kialakult helyzetre való tekintettel Horváth Csaba polgármester rendkívüli testületi ülést hívott össze, hogy a lehető legszélesebb nyilvánosság előtt tárgyalja az ügyet.

Végezetül Hadházy Ákost három dologra kérjük: először is tartózkodjon többet Zuglóban, ismerje meg a zuglói emberek valódi problémáit is. Másodsorban mindig tájékozódjon hiteles forrásból, önkormányzati ügyekben például az Önkormányzattól. Végül, de nem utolsó sorban a zuglói képviselői mandátum megszerzését ne akarja pusztán az ellenfelei hazugságokra épülő besározásával és különösebb energia-befektetés nélkül megszerezni, ahogy azt még a fideszes korszakában megtanulta. Ha ugyanis egy kicsit több energiát fektet abba, hogy megismerje a valós tényeket, akkor nem kezd fölösleges lejárató kampányba, hiszen a csúsztatásai visszaüthetnek. Erre pedig különösen figyelnie kellene a hitelessége megtartása miatt, mert egy ilyen mellélőtt eset megkérdőjelezhetővé teszi a teljes eddigi munkásságát és az általa feltárt korrupciós ügyek hitelességét.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb