Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Adományokból jött össze a TündérPakk kisbusza

Nemcsak az alapítvány segít a bajbakerült társainkon, hanem az alapítványnak is segítenek, ha a szükség úgy hozza. Valóságos ünnep volt, amikor a TündérPakk Alapítvány tulajdonba vehette az a Porsche Hungária bőkezűségének is köszönhetően azt az 1 éves Transportert, amellyel az adományok most már akadálytalanul célbaérhetnek.

„A Covid-járvány minden céget megviselt, így még az autós cégeket is. Nyáron ezt magunk is megtapasztalhattuk” – mondja el Pataki-Szomolányi Tímea, a TündérPakk Közhasznú Alapítvány létrehozója. „Nem tudta tovább fizetni szponzorunk, – s ezzel támogatni az alapítványt – a kisbuszunk bérleti szerződését, márpedig anélkül a nemcsak Zuglóban, de országszerte is ismert alapítványunk munkája megbénult, az adományok szállítása nem kis akadályba ütközött. Ekkor döntöttünk úgy, hogy adománygyűjtő akcióba kezdünk, hogy mielőbb megvásárolhassunk egy szállításra alkalmas járművet. Magánszemélyek és cégek segítségével 8 millió forintot gyűjtöttünk össze, de ez kevés volt, hiszen 15 millió forint volt a jármű ára. Viszont jelentkezett egy bőkezű adományozó, kiegészítette 11,5 millió forintra a hiányzó összeget.”

Mint megtudtuk, Pataki-Szomolányi Tímea a saját autóját is eladta, s így az ebből befolyt 3 millió forintot is beleadta adományként a 9 személyes Transporter megvásárlásába. Viszont nemcsak az egy éves autót ajánlotta fel a Posrche Hungária az alapítvány számára, de a még mindig hiányzó 3,5 millió forintot, amivel az alapítvány vágya végre teljesülhetett.

Az autó átadására ünnepélyes keretek között került sor Zuglóban. A budaörsi telephelyről hozták el a kerületbe az autót az alapítványnak. Számos, általuk támogatott család is eljött a rendkívüli eseményre, s ez alkalomból élelmiszercsomagokat is osztottak hat családnak. Első körben egy látássérült anyuka házánál, majd utána a TündérPakk Alapítvány zuglói raktáránál várták még hátrányos helyzetű családokat.

Zuglón kívül az ország számos területén együttműködnek a családsegítő központokkal, védőnőkkel, háziorvosokkal, akik jelzik, hol van a legnagyobb szükség a segítségre. Tímea elmondta azt is, hét év után – merthogy ennyi ideje végzi munkáját az alapítványnál – végre fizetést is fog kapni, a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán az idén kifejezetten erre a célra nyertek támogatást. Ez minden bizonnyal jele annak, munkája fontos, és elismerést érdemel.

A TündérPakk elérhetőségei, ahová folyamatosan várják az adományokat:

https://tunderpakk.hu/adomanyozoknak/
https://www.facebook.com/tunderpakk/
https://www.instagram.com/tunderpakk/

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb