Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Álomalapítás Európában

A Csepp a Tengerben Alapítvány Álomalapítás Európában címmel szervezett találkozót 2015. augusztusában Balatonakaliban állami gondozott fiataloknak, segítőiknek és szakembereknek. 

A találkozón önkéntesek, nevelők, gyerekek, civilek és előadók egyaránt részt vettek az Európai Unió “Európa a Polgárokért” pályázatának és az érintett önkormányzatok – köztük a zuglói önkormányzat – támogatásának köszönhetően. A Szlovákia, Magyarország, Románia és Szerbia összefogásával létrejött projekt olyan Európában élő, 14-18 éves, állami gondozásban élő fiataloknak nyújtott segítséget, akik mögött nem áll a család a munkakeresés, pályaválasztás, otthonteremtés időszakában.

 

Az egyhetes táborban szakmai programok, workshopok, terepgyakorlatok segítségével jártak körül olyan témákat, amelyben ezek a fiatalok igazán érintettek: munkanélküliség, otthontalanság, addikciók, a cigányság kérdése, továbbtanulás, családalapítás, külföldi munkavállalás, segélyek és ösztöndíjak. A programok között volt pszichodráma, agykontroll, playback-színház, csapat-workshop, pályaorientációs foglalkozás- és tanácsadás, filmklub és sportfoglalkozás is, de a helyi vállalkozóknál végzett terepgyakorlatról is esett szó. A nemzetközi meghívottaknak és a nyelvileg is kevert csoportoknak köszönhetően a résztvevők össze tudták hasonlítani a különböző országok lehetőségeit, előnyeit és hátrányait az Európai Unión belül.

Testvérváros program intézkedés

 

Álomalapítás Európában

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb